AcasăAlteleEconomicVEZI AICI CUM VA ARĂTA SALARIUL TĂU DE LA 1 IANUARIE 2018...

VEZI AICI CUM VA ARĂTA SALARIUL TĂU DE LA 1 IANUARIE 2018 – Calculator complet de salarii, după ce a fost adoptată Revoluţia Fiscală

DISTRIBUIȚI

OUG care a adus Revoluţia Fiscală vine cu o serie de schimbări importante pentru salariaţi şi angajatori. Printre acestea şi reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% de la 1 ianuarie 2018. O altă noutate este trecerea contribuţiilor sociale în sarcina salariatului şi reducerea numărului acestora de la 9 la 3, relatează Ziarul Financiar.

Astfel, contribuţiile sociale vor rămâne CAS, CASS şi contribuţia asiguratorie pentru muncă, celelalte urmând să fie abrogate. Concomitent, se va mari si nivelul venitului brut pentru care se acorda deducere personala de la 3000 lei la 3600 lei.

Vedeţi AICI calculatorul de salarii

Acest lucru ar însemna pentru angajator reducerea costurilor salariale totale, inclusiv taxe, cu aproximativ 1 % în cazul în care decide menţinerea nivelului salariului net al angajatului. Dacă însă nu se va renegocia salariul brut astfel incat sa reflecte modificarile legislative, costurile angajatorului ar scadea cu aproximativ 17%. Cam cu același procent va scădea însă si salariul net al angajatului, potrivit unei analize a Romanian Software.
În acest context, autorităţile ar urma să ia în continuare masuri doar in ceea ce priveste mentinerea nivelului net al salariului minim pe economie, prin marirea propusa a nivelului brut la 1900 RON, incepand cu anul viitor.

Continuarea, AICI.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA