AcasăEvenimentSportBAIA MARE PE PRIMUL LOC - CSM Știința a învins campioana României...

BAIA MARE PE PRIMUL LOC – CSM Știința a învins campioana României și poate intra direct în semifinale

spot_img

DISTRIBUIȚI

BAIA MARE PE PRIMUL LOC Cu o etapă înainte de încheierea sezonului regulat, C.S.M.Știința Baia Mare vicecampioana României a primit vizita deținătoarei trofeului, Timișoara Saracens într-un meci ce avea să stabilească într-o mare măsură formația ce duminică poate încheia returul din postura de lider.

Pentru a putea spera la prima poziție, loc ce dă dreptul de a juca direct semifinala (fără a mai disputa acel meci de baraj), zimbri aveau nevoie doar de o victorie fără punct bonus ofensiv, opt puncte în ultimele două runde fiind suficiente pentru a o detrona pe C.S.A.Steaua București.

Conștienți de miza jocului, zimbri au până spre minutul 15 o oarecare reținere în a ataca, preferând să cedeze doar la capitolul posesiei balonului. Acest lucru dă oportunitatea timișorenilor de a aduce primele puncte pe tabela de marcaj, însă în ambele situații aripa Gabriel Conache nu nimerește ținta, mai întâi în minutul 4 de la circa 40 de metri execută prea scurt lovitura de pedeapsă, pentru ca zece minute mai târziu din zonă centrală de la 30 de metri să rateze din nou.

Replica băieților noștri nu întârzie să apară, fundașul neo-zeelandez Luke Samoa fiind cel care aduce în minutul 20 primele trei puncte ale meciului. Cu cinci minute înainte de finalul primului mitan, aripa scoțiană de 26 de ani Michael Doneghan reușește singurul eseu al partidei, după un contraatac de toată frumusețea orchestrat de centrul Sione Fakaosilea respectiv gruzinul Bidzina Shamkaradze.

Același Luke Samoa transformă și scorul devine 10-0. Avantajul consemnat la pauză va fi însă de 13-3. Mai întâi Luke Samoa reușește o a doua lovitură de penalitate, reprica timișorenilor venind de la aripa Gabriel Conache autor al unui procedeu similar cu cel din startul partidei.

Și în repriza secundă C.S.M.Știința Baia Mare controlează jocul cu o dezinvoltură demnă de invidiat, Luke Samoa reușind până la final alte nouă puncte grație celor trei lovituri de penalitate (minutele 61, 76 și 80+11). Fără doar și poate victoria băieților noștri este una muncită, venită pe fondul unei discipline tehnico tactice demne de o mare campioană.

SEAN-MORRELL

Potrivit uzanțelor, la finalul fiecărei partide din SuperLiga de rugby, observatorul jocului se oprește asupra unui jucător pentru a-l nominaliza ca jucătorul meciului. La derby-ul cu Timișoara Saracens, ieșeanul Clement Nemesniciuc la remarcat pe fijianul Sean Morrell (n.23 august 1985). Puternicul flanker de (1,89 m – 110 kg) stabilit în Noua Zeelandă a fost primul străin din lotul zimbrilor, fiind adus la C.S.M.Știința în luna octombrie 2011.

Rămâne ca duminică 7 mai 2017 începând cu ora 14.00 să fim alături de băieții noștri la un turnir cu C.S.Dinamo București, o echipă în fața căreia trebuie să ne impunem pentru a putea rămâne pe prima treaptă a clasamentului SuperLigii de rugby ediția 2016-2017.

C.S.M.Știința Baia Mare – Timișoara Saracens 22-3 (13-3)

SuperLiga de rugby Etapa 9

Miercuri 3 mai 2017 ora 14.00

Arena Zimbrilor Baia Mare

Televizat Dolce Sport

Arbitrii: Cristian Șerban (București), Ionuț Bodea (Galați), Răzvan Vasiliu (București)

Observator: Clement Nemesniciuc (Iași)

Arbitrul nr 4: Cristian Stoica (Baia Mare)

Arbitru video: Vlad Iordăchescu (București) 

C.S.M.Știința Baia Mare: 15.Luke Samoa, 14.Sikuea Taliauli, 13.Sione Fakaosilea, 12.John Leiataua, 11.Michael Doneghan, 10.Taniela Maravunawasawasa, 9.Bidzina Shamkaradze-cpt, 1.Constantin Pristăviță, 2.Iuri Natrshvili, 3.Paul Rusu, 4.Johannes Van Heerden, 5.Dumani Mtya, 6.Cristian Chirică, 7.Sean Morrell, 8.Răzvan Ailenei

Rezerve: 16.Florin Bărdașu, 17.Mihai Dico, 18.Marius Pocriș, 19.Marius Dănilă, 20.Alexandru Țiglă, 21.Ionuț Botezatu, 22.Alexaru Bucur, 23.Andrei Iurea

Antrenori: Eugen Apjok, Vasile Lucaci 

Timișoara Saracens: 15.Cătălin Fercu, 14.Mădălin Lemnaru, 13.Manumua Tevita, 12.Brian Sefanaia, 11.Gabriel Conache, 10.Stefano Hunt, 9.Lotter Pretorius, 1.Edmund Aholelei, 2.Eugen Căptână, 3.Horațiu Pungea, 4.Valentin Popârlan-cpt, 5.Marian Drenceanu, 6.James Paul Doyle, 7.Vasile Rus, 8.Michael Tua Stewart

Rezerve: 16.Marian Sabău, 17.Sione Taupaki, 18.Samuel Mariș, 19.Ionuț Mureșan, 21.Marius Simionescu, 22.Vlăduț Zaharia, 23.Florin Popa, 24.Marian Gorcioaia

Antrenori: Sosene Anesi, Viliami Moala

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA