AcasăActualitate23 DECEMBRIE 1989 - 27 de ani de la arestarea familiei Ceaușescu

23 DECEMBRIE 1989 – 27 de ani de la arestarea familiei Ceaușescu

DISTRIBUIȚI

23 DECEMBRIE 1989 În urmă cu 27 de ani, pe 23 decembrie 1989, Nicolae și Elena Ceaușescu au fost prinși și arestați, urmând ca aceștia să fie executați prin împușcare chiar în ziua de Crăciun.

23 DECEMBRIE 1989 În dimineața acestei zile, la Aeroportul București-Otopeni, autobuzele încărcate cu militari în termen de la unitatea militară Câmpina, sosiți să apere aeroportul împotriva unor eventuale atacuri, sunt întâmpinate cu focuri, din cauza unor erori de comunicare; dintre soldați au căzut numeroși morți și răniți, scrie Libertatea.

Au loc acțiuni revoluționare în principalele centre urbane din țară, constând, în principal, din preluarea de către grupuri de revoluționari, constituite ad-hoc, a puterii la nivel local; li s-au alăturat unitățile militare de pe întregul teritoriu național.

Ion Iliescu prezintă la posturile de radio și televiziune o informare din partea CFSN, în care se arată că s-a dat prioritate „acțiunilor coordonate de luptă împotriva teroriștilor, soldate cu victime în rândul militarilor”, adăugând „că toate unitățile militare și marea majoritate a unităților de miliție și de interne acționează unitar împotriva teroriștilor”.

Acesta anunță totodată arestarea lui Nicolae și Elena Ceaușescu, a lui Ilie și Nicu Ceaușescu, Dincă, Postelnicu, Bobu ș.a., și eliberarea tuturor deținuților politici.

sursa

foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA