AcasăMARAMURESUL ISTORICPREMIERĂ LA ONCEȘTI - De lăsatul secului are loc prima ediție a...

PREMIERĂ LA ONCEȘTI – De lăsatul secului are loc prima ediție a evenimentului ”Joc în lătureni”

spot_img

DISTRIBUIȚI

PREMIERĂ LA ONCEȘTI Consiliul Judeţean Maramureş, în parteneriat cu Asociaţia ”Bogdan Dragoş” a Urmaşilor Nobilimii Maramureşene organizează, în data de 12 noiembrie 2016, de la ora 16.00, la Casa de Petreceri a Moroşenilor din localitatea Onceşti, evenimentul cultural de promovare a tradiţiilor străbune ”Joc în lătureni”.

La acţiune sunt aşteptate să participe aproximativ 700 de persoane care vor purta costumul popular sau elemente reprezentative ale costumului popular. Vor fi prezenţi reprezentanţi ai CJ şi ai instituţiilor subordonate CJ Maramureş, ai Prefecturii Maramureş, ai mediului academic şi ai mediului de afaceri.

„În baza relaţiilor dintre judeţele Satu Mare şi Maramureş, circa 100 de invitaţi din judeţul Satu Mare au confirmat prezenţa la Onceşti. Aceştia îşi vor prezenta tradiţiile şi obiceiurile în cadrul Jocului în lătureni. Vorbim despre un eveniment pe care dorim să îl permanentizăm şi să îl creştem în viitor, atât ca număr de participanţi, cât şi ca reprezentativitate locală”, a menţionat Doru Dăncuş, vice­președinte al Consiliului Jude­țean Maramureș, conform Agerpres.

Vor putea fi admirate expoziţii de fotografii şi obiecte de artizanat, şi va exista şi un stand cu produse tradiţionale specifice.

„În cadrul acestei acţiuni care anunţă şi apropierea Postului Crăciunului, preotul Paul Adrian va avea o scurtă intervenţie, în care va explica ce înseamnă postul din punct de vedere spiritual. Fiind o perioadă în care toţi ne dorim să fim mai buni, celor prezenţi le va fi prezentat un caz umanitar, prin care se doreşte obţinerea de sprijin financiar pentru un tânăr din Baia Sprie, care de peste de zece ani aşteaptă un transplant de ficat şi a cărui stare de sănătate s-a agravat în ultima perioadă. Toţi cei care vor dori să contribuie pentru a-i oferi o şansă la viaţă lui Dragoş Adrian Bogdan vor putea face o donaţie în cadrul evenimentului organizat sâmbătă, în Onceşti”, a mai arătat Doru Dăncuş.

acad-ionel-valentin-vlad-18479065

La evenimentul cultural din localitatea Onceşti va fi prezent preşedintele Academiei Române, Ionel Valentin Vlad (FOTO), precum şi vicepreşedintele Alexandru Surdu.

Programul artistic va fi susţinut de ansamblurile participante din Recea, Sarasău, Strâmtura, Şieu, Vadu Izei, Sighetu Marmaţiei, Târgu Lăpuş, Băiţa de sub Codru, Bicaz, Bistra, Bogdan Vodă, Călineşti, Cicârlău, Dumbrăviţa, Giuleşti, Groşii Ţibleşului, Ocna Şugatag, Petrova, Corul Bărbătesc din Chechiş, cărora şi se alătură şi membri ai Ansamblului Folcloric Naţional ”Transilvania”.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA