AcasăAdministrațieNOUTĂȚI - Autoritățile maramureșene vor vorbi... prin semne

NOUTĂȚI – Autoritățile maramureșene vor vorbi… prin semne

spot_img

DISTRIBUIȚI

NOUTĂȚI Autorităţile judeţene din Maramureş vor vorbi prin semne. Îi obligă legislaţia europeană să facă acest lucru şi este o premieră în Transilvania. În 2 august 2016 a fost semnată o Convenție de prestări servicii între Județul Maramureș, reprezentat prin Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș în calitate de achizitor/ beneficiar și Asociația Națională a Surzilor din România, filiala Maramureș, cu sediul în Sighetu Marmației, reprezentată prin Gheorghe Condrat – președinte și Crina Nan – director executiv în calitate de prestator de servicii, arată VoceaTransilvaniei.

Prin adresa transmisă de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, s-a arătat faptul că CJ Maramureș va asigura prioritate pentru persoanele cu handicap auditiv, prin intermediul interpretului, în relațiile și în cadrul procedurilor interne cu cetățenii, precum și la compartimentele de specialitate care desfășoară activități cu publicul, indiferent de natura acestora. Prețul convenit este de 0 lei/ ședință de interpretare.

”Consiliul Județean Maramureș se aliniază, încet-încet, la standardele europene privind drepturile și protecția persoanelor cu handicap. Sunt pași normali pe care îi facem, dar reprezintă și exemple pentru celelalte instituții publice din județul Maramureș, care ar trebui să urmeze modelele de bune practici asumate de Consiliul Județean”, a declarat Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș.

Mai multe, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA