AcasăLifestyleMondenLOVEȘTE DIN NOU - Polițistul Godină îi face praf pe cei care...

LOVEȘTE DIN NOU – Polițistul Godină îi face praf pe cei care se întorc la Românica

spot_img

DISTRIBUIȚI

LOVEȘTE DIN NOU Poliţistul braşovean Marian Godină îi desfiinţează pe românii care se întorc în vacanţă în România. În vizorul lui Marian Godină nu sunt însă toţi românii plecaţi la muncă în străinătate, ci doar cei care s-au emancipat şi vin „la Românica”.

„E luna august. Luna în care mulți dintre românii plecați la muncă în străinătate vor veni în concediu în țară. Foarte mulți dintre ei se vor întoarce ACASĂ, în România, țara lor natală, locul unde au părinții, prietenii sau chiar copiii, locul de care le e cumplit de dor şi în care ar reveni definitiv dacă nivelul de trai de aici le-ar permite să trăiască decent. Pentru sacrificiile pe care aceştia le fac, deşi îmi pot doar imagina cât le este de greu departe, le port un respect deosebit.
Pe lângă aceştia, mai există o categorie de români care vin în țară. Dar ei nu vin ACASĂ, ei între timp s-au emancipat şi acum vor veni „la Românica”, nerăbdători să povestească prietenilor lor săraci rămaşi acasă cum e „la ei la Italia sau la Spania”. Motoarele maşinilor lor nu mai au nici kw, nici cai putere. Au cavali. Când parchează, trag frâna de emergență, nu de mână. Beau „aqua con bule”. La magazinele de telefoane întreabă de „scheda şi ricarica”.
Deşi cunosc foarte bine drumul spre casă, opresc lângă un polițist ca să-l întrebe drumul spre Oneşti, cu accent pe i. Dacă îi opreşte poliția, fac un circ nemaivăzut şi spun că numai în esta țara poliția cere docomente, dar uită să spună că numai în esta țara îşi permit să încalce legislațione.
Cuvântul pe care îl foloseau ca semn de punctuație, paradoxul limbii române, cuvântul care, deşi reprezintă masculinitatea în cel mai brut mod, e de sex feminin, numărându-se „o p***-două p***, a devenit acum pentru ei „cazzo”.
Partea bună e că ei recunosc întotdeauna că nu stau prea bine la capitolul inteligență şi memorie, astfel că nu ezită ca, atunci când nu ştiu ceva, să întrebe „como se dice?”
Como se dice? Se dice simplu: mascalzone”, a scris Marian Godină pe pagina sa oficială de pe reţeaua de socializare Facebook.

Postarea sa a ajuns virală pe internet, fiind apreciată, de mii de persoane şi distribuită de alte câteva sute în mai puţin de două ore.

Reacţiile la postarea sa nu au întârziat însă, iar Marian Godină s-a văzut nevoit să le răspundă celor care n-au înţeles mesajul şi l-au acuzat că generalizează.

„Tu citit-o…como se dice…alt texto. Citeşte one more time con much atenzione”, i-a scris unui român care i-a scris „Împuşcă-te Garcea”.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA