AcasăEvenimentSportTURNEU MONTREAL - Simona Halep a început bine și s-a calificat în...

TURNEU MONTREAL – Simona Halep a început bine și s-a calificat în turul trei

spot_img

DISTRIBUIȚI

Intrată direct în turul al doilea, sportiva noastră nu a stat deloc la discuții cu Daria Gavrilova, locul 45 WTA, pe care a învins-o, în două seturi, scor 6-2, 6-3, după o oră și 18 minute de joc.

După ce a câştigat şi în proba de dublu, alături Monica Niculescu (6-3, 6-2 cu G. Dabrowski, Canada / A. Kudryavtseva, Rusia), acum Simona urmează să o întâlnească în ”optimile” de la Montreal, la simplu, pe Karolina Pliskova.
Românca a disputat finala competiţiei din Canada în 2015,  însă a abandonat la scorul de 7-6, 6-7, 3-0 pentru elveţianca Belinda Bencic.

 

Probabil că mulţi români au aşteptat cu teamă jocul Simonei cu Garilova, atât din cauza parcursului sinuos al sportivei noastre în acest an, dar şi pentru că adversara sa câştigase meciul direct de la Roma, 3-6, 6-4, 3-6. Chiar şi victoria jucătoarei din Constanţa, în celălalt meci direct, fusese obţinută cu ceva emoţii: 2-6, 6-1, 6-2, la Indian Wells, în 2015. De data aceasta însă diferenţa dintre cele două adversare a fost clară, iar izbânda a venit în două seturi: 6-2, 6-3, după o evoluție entuziasmantă a Simonei.

Chiar dacă a schimbat de trei ori suprafaţa de joc într-o singură lună, iarbă, zgură şi hard, ceea ce este complicat pentru oricine, Simona Halep a reuşit să obţină nu mai puţin de cinci game-uri pe serviciul sportivei din Australia, dar care este de origine rusă. O singură dată le-a dat emoţii celor care au susţinut-o din tribune, printre care şi Lucian Bute. În setul doi, la 6-2, 2-1 pentru ea, şi-a pierdut serviciul. A fost o întâmplare pentru că Simona a revenit rapid la conducerea ostilităţilor şi a câşigat şi setul secund cu 6-3.

Halep şi-a asigurat un cec de 27.790 dolari şi 105 puncte WTA.

La turneul de la Montreal, parcursul Simonei poate fi mai facil după ce Serena Williams şi Garbine Muguruza s-au dat la o parte, din cauza accidentărilor.

579905a395f9cf2f238b4567Monica Niculescu a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska, numărul patru mondial, cu 6-1, 7-5, în runda a doua a turneului WTA de la Montreal, dotat cu premii totale de 2.413.663 dolari.

Niculescu (28 ani, 61 WTA) a cedat după o oră şi 38 de minute şi va primi un cec de 14.240 dolari şi 60 de puncte WTA.

După ce a pierdut primul set fără drept de apel, Monica şi-a revenit în setul al doilea, în care a condus cu 5-3 şi a avut trei mingi de set la 5-4, pe serviciul său, dar le-a ratat, iar Radwanska a întors scorul, câştigând setul (7-5) şi meciul.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA