AcasăAlteleEconomicVENITURI - Azi se schimbă legea pensiilor. Care sunt categoriile pentru care...

VENITURI – Azi se schimbă legea pensiilor. Care sunt categoriile pentru care cresc pensiile

spot_img

DISTRIBUIȚI

VENITURI. Începând de azi, se schimbă legea pensiilor. Principala modificare vizează modul de la calcul al pensiei celor care aleg pensionarea anticipată parţială.

Pensia anticipată parţială va fi mai mare decât în prezent, potrivit prevederilor Legii 142/2016, care modifică legea privind sistemul unitar de pensii publice, nr. 263/2010, lege care a apărut în Monitorul Oficial joi, şi care va intra în vigoare duminică, 17 iulie.

VENITURI. Practic legea schimbă modul de calcul al pensiei anticipate parţiale, şi din această modificare rezultă o creştere a sumei cuvenite drept pensie anticipată.

DEPINDEM DE STRĂINII pensie

Iată ce scrie în legea nouă: Cuantumul pensiei anticipate parţiale se stabileşte din cuantumul pensiei pentru limită de vârstă, prin diminuarea acestuia în raport cu stagiul de cotizare realizat şi cu numărul de luni cu care s-a redus vârsta standard de pensionare.

Aşadar, persoanele care, de duminică încolo, au drept de pensionare anticipată parţială şi recurg la el, vor avea o pensie mai mare decât cea la care ar fi avut dreptul acum

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA