AcasăActualitateSocial2018, UN AN SLAB – Cu 35% mai puțini turiști de Paște...

2018, UN AN SLAB – Cu 35% mai puțini turiști de Paște în Maramureș față de anul trecut

spot_img

DISTRIBUIȚI

2018, UN AN SLAB  Doar 65% din turiştii care veneau în anii trecuţi în Maramureş au mai ales această destinaţie pentru Sărbătorile Pascale. Cel mai probabil, vremea rece dinaintea sărbătorilor i-a descurajat să aleagă destinaţii prea îndepărtate. În schimb, foarte mulţi dintre cei care au venit, totuşi, au ales să facă o excursie cu Mocăniţa.

Deşi numărul turiştilor a scăzut dramatic în acest an în Maramureş, cei care au ales, totuşi, să vină, au vrut să facă o cursă şi cu Mocăniţa de la Vişeu de Sus. Pensiunile turistice şi agroturistice au fost ocupate doar în proporţie de 65%, după cum arată specialiştii în domeniu.

Cu puţin timp înantea Sărbătorilor Pascale, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România – ANTREC, filiala Maramureş, Livia Sima, declara:

Gradul de ocupare este în procent de 65%, mult, mult mai puţin în comparaţie cu anul trecut când pensiunile rurale erau ocupate în proporţie de 100%. Cred că un impediment a fost vremea rece, timp îndelungat, dar şi sărbătoarea Paştelui care anul acesta a picat la începutul lunii aprilie”.

Deşi ofertele au fost lansate cu mult timp în urmă, preţurile sunt aproximativ aceleaşi cu cele de anul trecut, totuşi, rezervările au întârziat să apară. Acest lucru este o noutate pentru turismul maramureşean, în ultimii ani, după cum mai arată Livia Sima. „Oferta pentru sărbători a fost lansată în urmă cu aproape două luni de zile, însă turiştii au aşteptat mai multe săptămâni până să decidă rezervarea unui pachet de sărbători. E pentru prima dată după mulţi ani de zile când în Maramureş vom avea, probabil, mai puţini turişti de sărbători. Preţurile sunt aproape identice anului trecut, între 150-250 de lei pe ziua de cazare, doar cu mici ajustări”, a mai arătat ea.

Citește continuarea pe Adevărul.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA