Acasăsinucidere maramuresPREGĂTIRE DE RĂZBOI – Coreea de Nord își testează rachetele

PREGĂTIRE DE RĂZBOI – Coreea de Nord își testează rachetele

spot_img

DISTRIBUIȚI

PREGĂTIRE DE RĂZBOI  Coreea de Nord a efectuat azi un test cu rachetă balistică lansată de pe un submarin. Ca mai totdeauna, anunţul a fost făcut de Coreea de Sud, care monitorizează orice activitate militară a Nordului. Coreea de Nord a fost sancționată de către ONU acum câteva zile, coreeni rămânând fără orice cont deținut în America, datorită încălcărilor repetate asupra drepturilor omului ce le practică. Coreenii au comentat aceste sancțiuni drept „o declarație de război”.

Racheta ar fi fost lansată de pe un submarin din largul peninsulei, în jurul orei 5.30, ora României. Nu se ştie deocamdată care este raza de acţiune a rachetei. Agenția Reuters informează citând surse militare sud-coreene că testul a eșuat încă din primele faze. Cert este că acesta vine la câteva zile după ce ONU a impus primele sancţiuni care îl vizează personal pe liderul Kim Jong-un, gest pe care Phenianul l-a descris drept o declaraţie de război.

Pe de altă parte, chiar vineri, Seulul şi Washingtonul au convenit să desfăşoare un sistem antirachetă în regiune, din cauza intensificării ameninţărilor nord-coreene. Nu este deocamdată clar care dintre cele două ţări va controla scutul şi unde va fi amplasat acesta.

 

Sursă info.

Sursă foto.

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA