AcasăNews Alert2 x VIDEO - ACTUALIZRE - Trei medii de 10 la Bacalaureat...

2 x VIDEO – ACTUALIZRE – Trei medii de 10 la Bacalaureat in Maramures. Trei licee cu promovabilitate ZERO

spot_img

DISTRIBUIȚI

ZERO PROMOVABILITATE LA LICEUL PARTICULAR SPIRU HARET BAIA MARE

NICIO MEDIE DE ZECE IN MARAMURES

Conform informatiilor furnizate de Pavel Filip, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Maramures a rezultat faptul ca in judetul Maramures s-au obținut trei medii de nota de 10. Iată elevii și liceele din care provin: BREBAN N. TEODORA – LICEUL TEORETIC „EMIL RACOVIŢĂ” BAIA MARE
FLOREAN S.S. IOANA ANDREEA – LICEUL TEORETIC „PETRU RAREŞ” TÂRGU LĂPUŞ
TODORAN R. HORAŢIU GEORGE – COLEGIUL NAŢIONAL „GHEORGHE ŞINCAI” BAIA MARE. FELICITĂRI!

In Maramures promovat examenul de Bacalaureat 48,82%. Anul trecut, rata de promovare in judetul Maramures a fost de 47,75%.

„Suntem la finalul examenului de Bacalaureat inainte de contestatii, promovabilitatea este de 48,82%. Nu avem nicio medie de zece, cea mai mare medie este de 9,96 la Colegiul National <Gheorghe Sincai> Baia Mare” a declarat pentru ActualMM.ro, Pavel Filip. De cealalta parte, a fost inregistrata promovabilitate ZERO la trei licee: Liceul Particular Spiru Haret Baia Mare,  Grupul Scolar Viseu de Sus si Grupul Scolar Farcasa.

„E fost mult mai greu anul acesta BAC-ul. Eu l-am luat. Acuma merg sa petrec. Va fi o zi lunga astazi. Din pacate stiu ca doi dintre colegi au cazut examenul” a spus unul dintre elevii Liceului de Arta care a promovat examenul. „Nu am apucat sa ma uit la colegi. Eu stiu ca l-am luat. Astazi petrec” a spus alt elev.

Liviu Marian Pop fost ministru interimar al educatiei: „Doua lucruri ar trebui facute in acest moment. In primul rand o schimbare urgenta a legii nationale a educatiei pe teren lung nu o improvizatie cum s-a facut in ultimii 20 de ani. Si doi consilierea si orientarea in cariera a elevilor, care este strans legata de noua lege a educatiei. Aici noi avem o mare problema. Dar pentru acest lucru este nevoie de o interventie masiva cu bani pentru acest lucru”. Fostul ministru considera ca bani ar putea fi gasiti din bugetul educatiei, care ar trebui sa fie 6% din PIB. Acest minister a fost subfinantat an de an iar acest lucru trebuia sa inceteze.

Notele de la bacalaureat vor fi afişate în scurt timp. Peste 200 de mii de elevi au susţinut examenul în 2012. Rezultatele vor fi afişate în licee şi pe site-ul edu.ro.

AFLA AICI PROMOVABILITATEA PE JUDETE

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA