AcasăEvenimentSportCOPA AMERICA - Argentina a pierdut a treia finală consecutivă, Messi renunță...

COPA AMERICA – Argentina a pierdut a treia finală consecutivă, Messi renunță la națională!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Reprezentativa de fotbal a statului Chile a câştigat Copa America Centenario după ce a învins formaţia Argentinei în finala desfăşurată pe MetLife Stadium din East Rutherford (SUA) cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare.

Chile şi-a trecut trofeul în palmares pentru al doilea an consecutiv, în 2015 învingând în finală tot Argentina şi tot la loviturile de departajare, dar cu scorul de 4-1. Argentina rămâne fără un trofeu câştigat de 23 de ani, pierzând a treia finală în tot atâţia ani, după Cupa Mondială 2015 şi Copa America 2015. Ultimul trofeu al echipei ”albiceleste” este Copa America în 1993.

5770d74c95f9cf716a1ec2b9

Imediat după înfrângerea suferită în fața chilienilor, Messi și-a anunțat retragerea din naționala Argentinei la doar 29 de ani. Pentru decarul Barcelonei a fost a patra finală consecutivă a unui turneu important pierdută alături de naționala Argentinei.

„Selecţionata este un capitol încheiat pentru mine. Este a patra finală pe care am pierdut-o cu naţionala Argentinei, a treia consecutivă”, a explicat Messi, referindu-se la eşecurile suferite cu naţionala „albiceleste” în finalele Cupei Mondiale 2014 şi Copa America 2015 şi 2016.

Lionel Messi a cucerit tot ceea ce se putea câştiga cu echipa sa de club, FC Barcelona, însă nu a reuşit să ofere niciun trofeu selecţionatei Argentinei, al cărei ultim titlu important datează din 1993.

Camerele TV au surprins, la finalul partidei, imaginile deznădejdii, cu Lionel Messi în prim-plan. Starul argentinian avea lacrimi în ochi şi părea că nimic nu îl poate consola.

Chilienii au obţinut al doilea lor titlu din istorie, după cel de anul trecut, după ce Messi, considerat cel mai bun fotbalist al planetei, a ratat prima lovitură de departajare a Argentinei. De la învinşi a mai ratat Lucas Biglia, iar de la chilieni a irosit un şut Arturo Vidal.

Scorul a fost ”alb” după 90 şi după 120 de minute, dar Argentina a avut o mare ocazie de gol prin Gonzalo Higuain, singur cu portarul chilian (21). Cele două echipe au jucat încă din prima repriză în zece oameni, după eliminările chilianului Marcelo Diaz (28) şi argentinianului Marcos Rojos (43).

Prima şansă de gol a chilienilor a venit abia în minutul 79, când a ratat Eduardo Vargas. Acelaşi jucător a fost aproape de deschiderea scorului în prelungiri (99), pentru ca un minut mai târziu argentinienii să treacă şi ei pe lângă gol, prin Javier Mascherano.

Pentru Argentina au transformat Mascherano şi Aguero, iar pentru Chile au înscris Castillo, Aranguiz, Beausejour și Silva.

În faţa a 82.026 de spectatori au evoluat echipele:

Argentina (4-3-3): Romero – Mercado, Otamendi, Funes Mori, Rojo – Banega (Lamela, 111), Mascherano, Biglia – Messi (căpitan), Higuain (Aguero, 70), Di Maria (Kranevitter, 57).
Selecţioner: Gerardo Martino.

Chile (4-4-2): Bravo (căpitan) – Isla, Medel, Jara, Beausejour – Diaz, Vidal, Aranguiz, Fuenzalida (Edson Puch, 80) – Vargas (Nicolas Castillo, 109), A. Sanchez (Francisco Silva, 104).
Selecţioner: Juan Antonio Pizzi.

Clasamentul golgheterilor:

6 goluri: Vargas (Chile)
5 goluri: Messi (Argentina)
4 goluri: Higuain (Argentina)
3 goluri: Coutinho (Brazilia), Dempsey (SUA), Sanchez (Chile)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA