AcasăEvenimentSportEUROPA LEAGUE - Liverpool joacă finala și salvează onoarea Europei

EUROPA LEAGUE – Liverpool joacă finala și salvează onoarea Europei

spot_img

DISTRIBUIȚI

Liverpool-Villarreal 3-0. ”Cormoranii” lui Klopp salvează onoarea Europei. Liverpool a devenit prima echipă din afara Spaniei care elimină o formație spaniolă în acest sezon european.

Toate formațiile din La Liga care au luat startul la începutul sezonului în competițiile occidentale, ori sunt încă în cursă, ori au fost eliminate de echipe din propria țară. A fost cazul Valenciei, eliminată de Athletic Bilbao, al Barcelonei, eliminată de Atletico Madrid și al lui Athletic Bilbao, eliminată de Sevilla.

Până la meciul de pe Anfield, spaniolii aveau un record de 14 din 14 ”duble” eliminatorii din care au ieșit învingători în acest sezon al cupelor europene.

46 din ultimele 50 de ”duble” eliminatorii europene cu echipe din afara Spaniei au fost câștigate de echipele spaniole. Liverpool este doar a patra echipă, așadar, care elimină o formație din La Liga din cupele europene în ultimele trei sezoane.

”Cormoranii” au mai spălat și din rușinea Albionului în confruntările directe cu spaniolii. Scorul ultimelor 19 ”duble” eliminatorii din Europa a devenit 17-2.

Astfel, ”dubla” finală spaniolă nu a fost posibilă. Ar fi fost pentru prima oară în istoria competițiilor europene când o țară dă patru finaliste într-un singur sezon.

În finala Europa League, se joacă mai mult decât trofeul celei de-a doua competiții continentale. Se joacă pentru a vedea care dintre cele două campionate, spaniol sau englez, va trimite cinci echipe în ediția viitoare a UEFA Champions League. În acest an, prima care a reușit asta a fost Spania.

Liverpool a egalat-o pe Bayern la numărul de finale europene, pe locul 4 în Europa.

Finale europene:

1. Real Madrid și Barcelona – câte 14
2. Juventus – 15
3. AC Milan – 14
4. Bayern și Liverpool – câte 12

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA