AcasăEvenimentVESTEA BUNĂ – Trei firme maramureșene sunt în TOP 10 al celor...

VESTEA BUNĂ – Trei firme maramureșene sunt în TOP 10 al celor mai mari exportatori cu capital privat românesc

spot_img

DISTRIBUIȚI

Producătorul de mobilă Aramis Invest (Vladimir Iacob şi Marius Şelescu) din Baia Mare, com­pa­nia de agrobusiness Cerealcom Dolj (Mihai Anghel) şi pro­du­că­torul de cabluri Romcab (Zoltan Proszer) din Târgu-Mureş, sunt cei mai mari exportatori cu capital pri­­vat românesc în 2015. Aramis este lider pen­tru al doilea an consecutiv, în timp ce Romcab a urcat de pe locul zece până pe poziţia a treia.

Cei mai mari trei exportatori cu capital pri­vat românesc au avut anul trecut exporturi esti­ma­te de Ziarul Financiar la 400 mil. euro. Spre compa­ra­ţ­ie, pri­mii trei exportatori din economie – Auto­mo­bile Dacia, Rompetrol Rafinare şi  un re­pre­zentant fiscal al grupului american Honey­well – au exporturi estimate la 6 mld. euro.

Din 2011 ZF realizează în fiecare an un top al celor mai mari exportatori cu capital pri­vat ro­mânesc pe baza datelor de la Institu­tul Na­ţio­­nal de Statistică şi de la Registrul Comerţului.

„Cred că România nu poate să crească alt­fel decât prin antreprenorii români, în ori­ce do­meniu, de la agricultură până în IT şi teh­­no­logie“, a spus Ioan Iacob-Floria,  direc­tor financiar (CFO) al Aramis Invest din Baia Mare. Compania a avut anul trecut o ci­fră de afa­ceri de 660 mil. lei (150 mil. euro), în creş­tere cu 16% faţă de 2014 şi a ajuns la 3.500 de oameni faţă de 2.900 în urmă cu un an.

Producţia de mobilă, cerealele, industria textilă şi de încălţăminte, cablurile electrice, sunt domeniile din care vin cei mai mulţi ex­por­­tatori români.

Top zece exportatori din eco­­nomie, for­mat exclusiv din multina­ţio­nale, înregis­trează ex­porturi de 9,7 mld. euro în 2015, potrivit da­telor INS, în timp ce top zece com­panii an­treprenoriale trimit peste graniţe pro­duse cu o valoare estimată de ZF la 800-900 mil. euro.

Oarecum surprinzător pentru mulți, județul Maramureș are trei reprezentanți în Top 10, dominat de firma Aramis Invest, care a fost lider și în 2014. Pe locul șase se află Taparo din Târgu Lăpuș, administrator Ioan Filip, iar pe poziția a zecea, ultima din acest top, firma sigheteană Plimob, condusă de Vasile Godja. 1-exportatori

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA