AcasăActualitateSocialPORTOFELUL ELECTRONIC - Află cum plăteşti la magazin cu telefonul

PORTOFELUL ELECTRONIC – Află cum plăteşti la magazin cu telefonul

spot_img

DISTRIBUIȚI

Telefoanele mobile inteligente înlocuiesc, treptat, modelele clasice, iar acestea încep să fie folosite şi pe post de portofele electronice, nu doar pentru aplicaţii de socializare şi apeluri.

Deşi în lume există ţări care se pregătesc să renunţe la banii lichizi, iar plata cu cardul şi telefonul mobil este o obişnuinţă, în ţara noastră lucrurile sunt la început, însă cifrele cresc de la un an la altul. Suedia e ţara europeană unde plăţile electronice au cea mai rapidă evoluţie. Bancnotele şi monedele mai reprezintă acum doar 2% din economia Suediei. Prin comparaţie, în Statele Unite, proporţia este de 7,7%, iar în zona Euro de 10%. Singurii care mai plătesc cash în Suedia sunt oamenii în vârstă.

În ţara noastră, un studiu publicat de GfK arată că 10% dintre români fac deja plăţi cu telefoanele mobile, iar 27% şi-ar dori să plătească de pe mobil. În acelasi timp, 18% dintre participanţii la studiu nu sunt interesaţi de plăţile mobile. Compania care promovează cel mai mult soluţiile de plată digitale în ţară este Netopia mobilPay. Compania a intermediat pe parcursul anului 2015 peste 2,6 milioane tranzacții online și mobile, în creștere cu 25% față de anul anterior.

În plus, mai bine de 45% din totalul acestora au fost realizate de pe dispozitive mobile, conform datelor companiei. Valoarea integrală a sumelor achitate digital în 2015 a crescut cu peste 60% comparativ cu anul trecut, cumulând peste 135 milioane euro. Majoritatea plăților intermediate de companie anul anterior au fost pentru produse IT&C, servicii și pachete turistice.

„Anul trecut a fost încă unul cu creșteri pe toate liniile, în care ne-am convins că plățile digitale nu mai sunt viitorul, ci prezentul din realitatea românească“, declară Antonio Eram, CEO și fondator al Netopia mobilPay.

Netopia a lansat în luna martie a anului 2013 aplicaţia mobilPay Wallet. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store și poate fi folosită pentru pentru plata facturilor la utilități, reîncărcarea cartelelor preplătite, plata notei la restaurante sau pentru produse şi servicii furnizate de comercianţii parteneri.

În 2014, aplicația mobilPay Wallet a fost integrată în MasterPass, serviciul digital global de la MasterCard, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a face cumpăraturi în afara țării, de la peste 40.000 de comercianți parteneri, dar şi pe teritoriul ţării, prin acordul de acceptare Masterpass al comercianţilor din România. „Achizițiile realizate de români prin aplicația mobilPay Wallet au crescut cu peste 200% în 2015, volumul lor urcând cu 400%. Utilizarea serviciului dezvoltat de companie a accelerat pe fondul introducerii de opțiuni precum plata la hipermarketuri Cora și Carrefour din Capitală, a transportului în comun în Cluj Napoca, Alba Iulia și Turda, de achitare a taxei de pod de la Fetești sau a amenzilor de circulație. Mai nou, începând din decembrie 2015, peste 20.000 de proprietari din București își pot plăti întreținerea la bloc prin intermediul aplicaţiei, în baza unui parteneriat încheiat cu Scomet.ro”, conform reprezentanţilor companiei. Aplicaţia poate fi folosită de clienții oricărei bănci, însă aceștia trebuie să fie posesori de card MasterCard sau Visa.

continuarea pe capital.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA