AcasăNews AlertPE TEREN - Primarul Cătălin Cherecheș i-a invitat pe aleșii băimăreni să...

PE TEREN – Primarul Cătălin Cherecheș i-a invitat pe aleșii băimăreni să vadă condițiile improprii de la Serviciul de Evidență a Populației și de la Direcția de Venituri. Cele două entități își vor desfășura activitatea în spații noi

spot_img

DISTRIBUIȚI

Spații insalubre, condiții în care este greu de muncit și cetățeni primiți în condiții improprii. Așa se poate descrie activitatea angajaților de la Direcția de Venituri, dar și ai celor de la Serviciul de Evidență a Populației. Chiar dacă aceste aspect nu sunt deloc îmbucurătoare, consilierii băimăreni nu au acceptat niciodată soluțiile propuse pentru a muta în alte sedii cele două servicii atât de importante.

În data de 2 martie, la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, aleșii băimăreni au văzut cu ochii lor ce înseamnă să îți desfășori activitatea ca și angajat al celor două servicii comunitare, dar și condițiile în care băimărenii sunt nevoiți să aștepte de fiecare dată când trec pragul celor două entități publice.

Prima oprire a fost la Serviciul de Evidență a Populației. Aici, angajații stau câte șase într-un birou de aproximativ 15 metri pătrați. Aceeași problemă a fost identificată și la Direcția de Venituri din cadrul Primăriei Baia Mare.

vizita-2-martie

„Sunt două instituții, două servicii publice importante pentru municipiul Baia Mare pentru că au o relație directă cu cetățeanul, o relație directă cu publicul. Cele două servicii funcționează în spații absolut insalubre, spații care nu oferă nici condiții de muncă conform prevederilor legale colegilor noștri care muncesc acolo dar nu oferă nici confort și funcționalitate băimărenilor care vin să își facă ori buletinele ori să își plătească taxele și impozitele. Mi se pare absolut aberant să trebuiască să stai în picioare ore în șir pe o scară pentru a ajunge la etajul I sau II să îți faci un buletin. Mi se pare într-un fel deplasat ca cei care vin să își plătească taxele și impozitele, bani din care dezvoltăm orașul să nu beneficieze de servicii foarte rapide. Sunt clădiri vechi și sunt clădiri unde este igrasie și în care nu întotdeauna sunt întrunite toate condițiile pentru ca angajații Primăriei Baia Mare să își poată desfășura corect activitatea. Mai mult decât atât chiar uneori le punem în pericol sănătatea pentru că mirosul, igrasia, umiditatea nu cred că face bine cuiva”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

vizita-2-martie1

În cadrul ședințelor de Consiliu Local au fost formulate de multe ori proiecte de hotărâre pentru a soluționa problemele cu care se confruntă cele două servicii. Doar că aceste soluții nu au fost niciodată acceptate de forul decizional.

„Am venit și cu soluții în fața Consiliului Local și de fiecare data aceste soluții au fost puse deoparte cerându-se tot timpul explicații, cerându-se tot timpul alte soluții sau modificarea soluțiilor. Inițial am vrut să modificăm structura în cadrul sediului Primăriei Baia Mare și să facem acolo sediul pentru buletine. Nu s-a dorit acest lucru. Mai departe am vrut să mutăm în Centrul Istoric aceste servicii iar s-a comentat asupra acestui lucru. Am gândit ca până la momentul în care toată primăria se va muta în Centrul Istoric unde vom avea un centru administrativ integrat să închiriem la un preț rezonabil care să fie acceptabil pentru noi pe o perioadă scurtă de timp un spațiu unde să poată funcționa cele două servicii într-un mod civilizat. Dar un spațiu care să nu necesite nici investiții majore, renovări sau dotări. Nu s-a dorit acest lucru și din acest motiv am dorit ca în ultimă instanță să îi chem pe consilieri să vadă cu ochii lor exact la fața locului despre ce este vorba pentru că cred că de multă vreme nu și-au făcut buletinele sau nu și-au plătit personal taxele și impozitele”, a mai adăugat primarul municipiului Baia Mare.

vizita-2-martie3
Mai mult, Cătălin Cherecheș a arătat că vizitele în teren ca și cea de astăzi vor fi repetate în fiecare săptămână pentru ca aleșii băimăreni să vadă cu ochii lor problemele din teren, probleme ale căror soluții au fost deja oferite în diverse proiecte de hotărâre însă ei s-au abținut sau au votat împotrivă.
„Așa stând doar în niște sedii de partid și votând doar cum le spune un președinte de partid în conformitate cu interesele lui nu rezolvăm nimic. Totuși acești oameni care vin în Consiliu Local ar trebui să se gândească că ei reprezintă orașul. Ei nu reprezintă vreun efemer președinte de partid sau chiar vreun partid. Ca și logică Consiliul Local este o entitate prin care se manifestă autoritatea locală dar reprezentativă pentru cetățeni. Atâta vreme cât tu nu știi cum se fac buletinele și cum se plătesc taxele și impozitele nu ai ce căuta în Consiliul Local. În urma acestei vizite cred că se simt mulți dintre ei rușinați”, a mai spus Cătălin Cherecheș.

vizita-2-martie2
La finalul vizitei, aleșii băimăreni însoțiți de primarul Cătălin Cherecheș au vizitat un sediu pentru care au primit o ofertă de închiriere. Locația se află în centrul municipiului Baia Mare, lângă parcul din zona primăriei. Este vorba de sediul fostei bănci Mindbank, poziționată într-o zonă centrală, lângă primărie, vizavi de Prefectură. O decizie privind mutarea activității Serviciul de Evidență a Populației dar și a Direcției de Venituri din cadrul Primăriei Baia Mare va fi luată în ședința Consiliului Local care urmează să fie organizată la finele acestei săptămâni. Cel mai probabil, până în 30 martie cele două servicii își vor desfășura activitatea într-o nouă locație.
Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA