AcasăNews AlertDISTINCȚIE - Gheorghe Marcaș, președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, cetățean...

DISTINCȚIE – Gheorghe Marcaș, președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, cetățean de onoare al municipiului Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Gheorghe Marcaș, membru fondator și președinte al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, prima Cameră de Comerț și Industrie de sine stătătoare din județul Maramureș, este începând de astăzi, 16 februarie, cetățean de onoare al municipiului Baia Mare. Distincția i-a fost oferită de către primarul Cătălin Cherecheș chiar în ziua în care acesta a împlinit 84 de ani.

Participant la dezvoltarea comunității băimărene, Gheorghe Marcaș i-a avut astăzi alături de el atât pe reprezentanții autorității băimărene cât și pe prietenii care i-a strâns în jurul său de-a lungul anilor.

„Este o datorie morală pe care o avem față de un om care s-a dăruit comunității noastre, orașului nostru. Este un om care a trăit, a simțit fiecare vibrație a acestui oraș, un om care știe cum s-a construit acest oraș și comunitatea noastră, un om care a făcut ca oameni cu inițiativă să se adune pentru dezvoltarea acestui oraș. Și lucrurile acestea le face dintr-o mare iubire pentru acest oraș dar și dintr-un absolut spirit de prietenie față de mulți dintre oamenii acestui oraș. Pentru mine personal, pentru fiecare dintre noi cei care suntem și implicați în zona administrativă dar am fost implicați și în zona economică, domnul președinte Marcaș este un exemplu despre cum cultivi prietenia, despre cum aduni oameni, despre cum îi privești și despre cum îi iubești. Domnul președinte Marcaș este un exemplu al modului în care trebuie nu doar să ne respectăm ci să ne iubim și împreună toți să iubim acest oraș”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

marcas1Vizibil emoționat, Gheorghe Marcaș și-a adus aminte de clipa în care în urmă cu câteva decenii a pășit pentru prima oară în Baia Mare. Tânăr, în floarea vârstei, Gheorghe Marcaș a fost detașat la lucru în municipiul de pe malul Săsarului iar odată ajuns în gară singurul mijloc de transport cu care putea să ajungă în Centrul Istoric a fost o trăsură.

„Emoțiile sunt foarte mari. Emoțiile de la vârsta de 8 ani de zile au un obiectiv mic, de foarte scurtă durată și se consumă cam într-o jumătate de oră. Emoțiile de acum nu se mai consumă pentru că ce mi-ați dat dumneavoastră nu mi-ați dat doar pentru trecut și prezent, domnule primar, ci mi-ați dat pentru viitor. Și vă garantez că atât timp cât îmi va da Dumnezeu putere și sănătate voi fi în continuare un om al Băii Mari. Vă mulțumesc!”, a spus Gheorghe Marcaș, președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș.

Cei prezenți la decernarea distincției au dorit și ei să își manifeste mulțumirea față de cel care a contribuit la dezoltarea municipiului Baia Mare.

„Domnul Marcaș este un cetățean cu adevărat de onoare al municipiului Baia Mare. Eu îl respect și îl apreciez ca pe unul dintre cetățenii de valoare nu numai al municipiului ci și al județului Maramureș. Domnule Marcaș, să aveți multă sănătate și vă mulțumesc pentru ceea ce ați făcut pentru județul Maramureș și pentru mine personal”, a declarat consilierul local Ștefan Lupșe.
„Pentru mine personal, momentul acesta este foarte emoționant și o să vă spun câteva cuvinte. Vizionar, profesionist desăvârșit, integru, creativ, responsabil, empatic și entuziast. Acesta este omul deosebit, personalitate a județului, a municipiului și a României. Acesta este Gheorghe Marcaș, președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș”, a spus Maria Morcovescu, directorul Camerei de Comerț și Industrie Maramureș.

„Îl știu pe Gheorghe Marcaș de vreo 40 de ani și suntem prieteni de vreo 30 și am colaborat intens de vreo 25 de ani. Suntem aproape cu fibrilație similară de niște ani alături de ceea ce înseamnă esențialul pentru dezvoltarea acestei nații. Mă bucur că, în primul rând, prin gestul de astăzi se face o mare îndreptare. A fost o vreme când nu știam cum să mă acopăr cu haina să nu mă văd eu pe mine când citeam cine au fost făcuți cetățeni de onoare. Îmi era jenă mie, ca cetățean. Și când, în urmă cu aproape cinci ani, ați avut inițiativa de a fi făcut cetățean de onoare față de unii din cetățenii orașului eu am avut un sentiment de jenă să mă văd cu ei. Eu să fiu și ei încă să nu fie. Și astăzi mă simt descărcat și împăcat”, a spus consilierul local Teodor Ardelean.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA