AcasăActualitateSocial153 de tineri maramureşeni îşi doresc să devină agenţi de poliţie

153 de tineri maramureşeni îşi doresc să devină agenţi de poliţie

spot_img

DISTRIBUIȚI

22 august 2014 a fost data până la care candidaţii pentru concursul de admitere la şcolile de agenţi de poliţie au trebuit să-şi constituie şi să-şi depună dosarele la Serviciul Resurse Umane din IPJ Maramureş.

Ca în fiecare an, interesul pentru aceste unităţi de învăţământ este unul mare, astfel că 117 tineri maramureşeni au optat să candideze pentru ocuparea unora din cele 125 de locuri ale Şcolii de agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” – Cluj Napoca şi alţi 36 pentru cele 500 de locuri scoase la concurs de Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina.

În şcolile de agenţi de poliţie din subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române concursul de admitere se desfăşoară în următoarele etape: în perioada 08 – 10 septembrie 2014, etapa I care cuprinde examinarea medicală şi verificarea aptitudinilor fizice, iar în data de 11 septembrie 2014 proba de verificare a cunoştinţelor la limba română şi limba străină (engleză sau franceză, potrivit opţiunii la înscriere).

De menţionat că cei 153 de candidaţi maramureşeni au fost selectaţi dintr-un număr mai mare de înscrişi, doar aceştia fiind declaraţi „apţi” în urma evaluării psihologice realizate de specialişti din cadrul Centrului de Psihosociologie al M.A.I.

În urma aprobării de locuri pentru cetăţenii români aparţinând minorităţilor naţionale, cifrele de şcolarizare pentru sesiunea 2014 au fost stabilite astfel: la Şcoala „Vasile Lascăr” – Câmpina sunt 10 locuri pentru cetăţeni romi şi cinci pentru alte minorităţi, pentru ocuparea cărora în judeţul Maramureş s-au înscris cinci persoane (romi, ucraineni şi alte etnii). La Şcoala „Septimiu Mureşan” – Cluj Napoca au fost aprobate trei locuri pentru romi şi două pentru alte minorităţi iar pentru acestea din urmă s-au înscris şi doi maramureşeni.

În aceste zile poliţiştii Serviciului Resurse Umane din IPJ Maramureş verifică dosarele de candidaţi depuse astfel încât acestea să cuprindă toate documentele solicitate iar candidaţii să poată participa în legalitate la concurs.

De precizat că pentru anul universitar 2014/2015, alţi 12 tineri maramureşeni au promovat examenul de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti iar toţi cei cinci maramureşeni înscrişi pentru a urma cursurile Academiei Naţionale de Informaţii şi ale Academiei Forţelor Terestre  (instituţii de învăţământ care de asemenea pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne) au promovat examenele de admitere.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA