AcasăActualitateSocialUN SURÂS ÎN PLINĂ VARĂ - Berea la halbă se ieftinește deoarece...

UN SURÂS ÎN PLINĂ VARĂ – Berea la halbă se ieftinește deoarece va avea TVA de 9% ca și alimentele!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Un amendament la Codul Fiscal, adoptat de Parlament ar putea duce la ieftinirea berii – insa numai cea la draft si la halba. Este vorba despre un proiect de Ordonanta de urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Codului Fiscal care a trecut miercuri de Camera Deputatilor, dupa ce fusese adoptat de Senat. Proiectul se refera la reducerea cotei de TVA la 9% pentru diverse produse alimentare si bauturi, printre care si berea la halba.

Modificarea in acest sens a fost propusa de deputatul Adrian Merka din Comisia pentru buget, finante si banci a Camerei si se refera la “berea incadrata tarifar la codul NC 22 03 00 10”.

Initiatorul isi motiveaza propunerea prin aceea ca „S-ar putea colecta mai multe venituri prin cresterea vanzarilor de bere la draft, intrucat adaosul comercial este mai mare in HORECA, iar noi locuri de munca vor putea fi create, mai ales pentru categorii defavorizate precum persoane mai putin calificate, studenti, tineri fara experienta. Astfel, daca prin aceasta masura s-ar crea un plus de consum de 100 000 hl de bere in zona HORECA, aceasta evolutie s-ar traduce prin efecte pozitive asupra incasarilor bugetare si a ocuparii fortei de munca, net superioare fata de aceeasi evolutie in zona de retail.”

Potrivit deputatului, nu exista riscuri de implementare a acestei masuri, deoarece „Berea incadrata tarifar la codul NC 22 03 00 10 este singura bautura alcoolic a destinata consumului exclusiv in restaurante, necesitand instalatii specifice de servire detinute de persoane juridice”.

Camera Deputatilor este decizionala iar ordonanta a fost votata miercuri in procedura de urgenta. Daca va fi adoptata si modificarea cotei de TVA la berea la halba, legea mai trebuie sa treaca doar de presedintele Iohannis.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA