AcasăLifestyle12 de activități distractive pentru a-ți umple timpul în sezonul rece

12 de activități distractive pentru a-ți umple timpul în sezonul rece

spot_img

DISTRIBUIȚI

Am intrat în ultima lună de iarnă, dar de multe ori temperatura exterioară nu se aliniază cu datele din calendar. Probabil că mai urmează săptămâni bune de frig, care te vor obliga să îți faci de lucru în interior, la căldură.

Nu-i nicio problemă! Mai jos găsești 12 idei care să te ajute să îți umpli timpul liber până când gradele Celsius de afară vor fi la înălțime. Te poți apuca de:

1. Croșetat

Croșetatul este un hobby de top iarna, pentru că e o activitate liniștitoare. Poți croșeta în timp ce asculți muzica preferată, având alături o cană de ceai cald. În plus, produsul final – un fes, un pulover, o vestă – te poate ajuta în lupta cu frigul de afară.

2. Citit

Cititul este un hobby pe care îl poți lua cu tine oriunde. Îți oferă cunoștințe noi, reduce stresul și depresia, dezvoltă creierul, îmbunătățește memoria, extinde nivelul de creativitate, perfecționează abilitățile de comunicare, vocabularul și scrisul.

3. Yoga

Termenul ”yoga” provine din sanscrită și se traduce prin „uniune”. Este o formă de exercițiu fizic combinat cu meditație, care are scopul de a duce la atingerea armoniei dintre minte și corp. Totodată, yoga ajută la estomparea hormonului care induce senzația de anxietate.

4. Gaming

Jocurile video sunt preferate de mulți români în special iarna, când fotbalul de pe teren este înlocuit de cel jucat pe consolă. Sporturile electronice au multe discipline, pe toate gusturile. O altă categorie care atrage numeroși jucători este cea a jocurilor cu împușcături, individuale sau în echipă.

Woman cooking tasty rice with vegetables on stove in kitchen, closeup

5. Gătit

A găti acasă înseamnă a mânca mai sănătos și a face economii substanțiale. Restaurantele urmăresc să obțină un profit cât mai mare, deci nu vor folosi cele mai bune ingrediente, așa cum faci tu în propria bucătărie. În plus, este relaxant să gătești și să îți exprimi creativitatea în arta culinară.

6. Pictură

Un hobby creativ, precum pictura, îți îmbunătățește starea de spirit și te relaxează. Pictatul cere minții să se concentreze asupra activității în sine, ceea ce înseamnă că te desprinzi de tot ce se întâmplă în jurul tău, de neliniști și de preocuparea pentru problemele cotidiene.

7. Înotat

Și în anotimpul rece poți înota, într-un bazin acoperit. Înotul îți pune în funcțiune toți mușchii, are consecințe pozitive asupra sistemului cardiovascular, are efecte terapeutice pentru cei cu diverse probleme de sănătate, precum afecțiunile coloanei, te ajută să dormi bine.

8. „Sport pe pâine”

Dacă îți place sportul, profită de timpul liber pentru a urmări la televizor sau pe internet competițiile favorite. Pentru cei care vor să și mizeze pe echipe, pentru a adăuga niște „sare și piper”, există ponturi fotbal azi. Oricum, indiferent de anotimp, poți servi „sport pe pâine” datorită numeroaselor televiziuni de profil și platformelor digitale la liber sau pe abonament.

9. Redecorat

Când este cald afară, îți petreci majoritatea timpului în aer liber. Acum este momentul să faci schimbări în locuință, dacă simți nevoia. Redecorând, îți îmbunătățești și starea de spirit. Poți urma propriile idei, sau poți apela la un specialist, care să îți explice cum funcționează fluxul de energii într-o casă.

10. Maraton de filme

Un film sau un serial reprezintă o posibilitate de a învăța din experiențele de viață ale personajelor, interpretate de actorii care se transpun în povestea pe care o joacă. Astfel, poți reacționa bine atunci când treci prin situații similare celor din producțiile cinematografice.

11. Călătorii virtuale

Unii preferă să se „teleporteze” pe plaje exotice pentru a uita de frigul de afară. Poți încerca și tu, ca să vezi dacă funcționează. Este foarte simplu: intri pe internet, cauți camere video live instalate într-un paradis tropical, dai sunetul la maxim și petreci câteva minute în compania palmierilor și a apei turcoaz.

12. Mima

Mima este una dintre cele mai simpatice jocuri de societate. Imitarea diverselor personaje sau animale reprezintă o distracție potrivită pentru toate vârstele. Petreci timp de calitate alături de familie sau de prieteni, încercând să pui cât mai multe bețe în roate echipe adverse. Bucuria victoriei este cu adevărat specială.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA