Acasă siugariu 11 FEBRUARIE - Ziua Mondială a Bolnavului va fi celebrată pe întreg...

11 FEBRUARIE – Ziua Mondială a Bolnavului va fi celebrată pe întreg teritoriul Eparhiei Greco-Catolice de Maramureș

DISTRIBUIȚI

11 FEBRUARIE Ziua Mondială a Bolnavului, celebrată la nivel mondial din anul 1993, va fi marcată, ca de obicei și în Eparhia Greco-Catolică de Maramureș.


Până anul trecut celebrarea Sfântului Maslu și ungerea cu ulei binecuvântat a bolnavilor din spitale se organiza doar în Baia Mare.

În acest an, la cererea Preasfințitului Vasile Bizău adresată părinților protopopi, de a celebra această zi prin rugăciune și acordare de asistență spirituală credincioșilor aflați în suferință în spitalele de pe teritoriul întregii Eparhii, mai multe Protopopiate s-au alăturat inițiativei și Ziua Bolnavului se va celebra în următoarele locații:

Sâmbătă, 10 februarie

Baia Mare: Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr.Constantin Opriş” – de ora 10:00 se va oficia „Sfântul Maslu”, urmat de ungerea cu ulei binecuvântat a bolnavilor din toate spitalele din oraș și oferirea de mici cadouri oferite de Protopopiatul Baia Mare și Asociația Medicală Catolică Maramureș.

Baia Sprie: La Căminul de bătrâni din localitate, de la ora 10:00 se va oficia Sfânta Liturghie, urmată de Sfântul Maslu și ungerea cu ulei binecuvântat a bolnavilor de aici.

Negrești Oaș: După Sfânta Liturghie de la ora 7:00, celebrată în biserica „Buna Vestire” din incinta Spitalului Orășenesc, vor avea loc rugăciuni pentru bolnavi și ungerea cu ulei binecuvântat a celor internați în spital.

Satu Mare: la Spitalul de Bătrâni din oraș, de la ora 10:00, se va celebra Sfânta Liturghie, urmată de rugăciuni specifice pentru bolnavi.

Duminică, 11 februarie

Sighetu Marmației: La biserica „Cristos Regele Universului”, după Sfânta Liturghie de la ora 18:00, va avea loc Maslu de Obște, urmat de ungerea cu ulei binecuvântat.

În Protopopiatul Iza-Vișeu, ziua va fi marcată în mai multe parohii prin vizite la locuința persoanelor aflate în suferință, care vor fi făcute de către preotul paroh sau de către membrii Reuniunii Mariane.

Borșa: De la ora 14:00, la Spitalul Orășenesc, se vor recita rugăciuni pentru cei aflați în suferință, urmate de vizite la bolnavii din spital și ungerea lor cu ulei binecuvântat, precum și oferirea de mici cadouri din partea parohiei greco-catolice.

Vișeu de Sus: De la ora 13:00, la Spitalul Orășenesc, se vor recita rugăciuni pentru cei aflați în suferință, urmate de vizite la bolnavii din spital și ungerea lor cu ulei binecuvântat, precum și oferirea de mici cadouri din partea parohiei greco-catolice.

Dragomirești: De la ora 12:30, va avea loc, la Casa de bătrâni, Sfânta Liturghie urmată de rugăciuni specifice pentru bolnavi și ungerea lor cu ulei binecuvântat. Se vor oferi mici cadouri din partea parohiei și a Reuniunii Mariane.

Cea de-a 26-a Zi Mondială a Bolnavului 2018 se va desfășura sub tema aleasă de Sfântul Părinte Papa Francisc: Mater Ecclesiae: „«Iată fiul tău… Iată mama ta». Și, din ceasul acela, discipolul a luat-o acasă la el…” (In 19,26-27).

Episcopia Greco-Catolică de Maramureş

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline
TE-AR MAI PUTEA INTERESA

MARAMUREȘEAN RĂNIT ÎN AFGANISTAN – Tânărul sergent a supraviețuit unui atac cu o bombă improvizată

Ministerul Apararii Nationale a comunicat că în ziua de miercuri, 21 octombrie 2020, în Afganistan, în jurul orei 19:32, ora României, în timpul unei...

LUMEA ARTSTICĂ, ÎN ȘOC – Tânărul violonist băimărean Fabian Ghișe s-a stins din viață aseară

Încă un artist maramureșean s-a stins din viață mult prea devreme. Este vorba despre violonistul băimărean Fabian Ghișe, membru al Ansamblului Folcloric Național Transilvania....

ULTIMA ORĂ: ACCIDENT LA SEMILUNĂ – Pieton lovit de mașină în Baia Mare

Un accident rutier cu o victimă a avut loc în urmă cu puțin timp în municipiul Baia Mare. Potrivit primelor informații, un pieton a...

CARANTINĂ TOTALĂ – Încă o localitate din Maramureș intră în carantină

După Petrova, încă o localitate din Maramureș întră într-o carantină în adevăratul sens al cuvântului. Toți locuitorii vor avea nevoie de o declarație pe...

E OFICIAL: SCENARIUL ROȘU, ACTIVAT ÎN BAIA MARE – Școlile, grădinițele și localurile se închid, masca e obligatorie în toate spațiile publice deschise

Așa cum ActualMM.ro v-a prezentat pe surse încă de acum câteva ore, Baia Mare a intrat oficial în Scenariul Roșu după ce în Baia...