Acasă siugariu 11 FEBRUARIE - Ziua Mondială a Bolnavului va fi celebrată pe întreg...

11 FEBRUARIE – Ziua Mondială a Bolnavului va fi celebrată pe întreg teritoriul Eparhiei Greco-Catolice de Maramureș

DISTRIBUIȚI

11 FEBRUARIE Ziua Mondială a Bolnavului, celebrată la nivel mondial din anul 1993, va fi marcată, ca de obicei și în Eparhia Greco-Catolică de Maramureș.


Până anul trecut celebrarea Sfântului Maslu și ungerea cu ulei binecuvântat a bolnavilor din spitale se organiza doar în Baia Mare.

În acest an, la cererea Preasfințitului Vasile Bizău adresată părinților protopopi, de a celebra această zi prin rugăciune și acordare de asistență spirituală credincioșilor aflați în suferință în spitalele de pe teritoriul întregii Eparhii, mai multe Protopopiate s-au alăturat inițiativei și Ziua Bolnavului se va celebra în următoarele locații:

Sâmbătă, 10 februarie

Baia Mare: Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr.Constantin Opriş” – de ora 10:00 se va oficia „Sfântul Maslu”, urmat de ungerea cu ulei binecuvântat a bolnavilor din toate spitalele din oraș și oferirea de mici cadouri oferite de Protopopiatul Baia Mare și Asociația Medicală Catolică Maramureș.

Baia Sprie: La Căminul de bătrâni din localitate, de la ora 10:00 se va oficia Sfânta Liturghie, urmată de Sfântul Maslu și ungerea cu ulei binecuvântat a bolnavilor de aici.

Negrești Oaș: După Sfânta Liturghie de la ora 7:00, celebrată în biserica „Buna Vestire” din incinta Spitalului Orășenesc, vor avea loc rugăciuni pentru bolnavi și ungerea cu ulei binecuvântat a celor internați în spital.

Satu Mare: la Spitalul de Bătrâni din oraș, de la ora 10:00, se va celebra Sfânta Liturghie, urmată de rugăciuni specifice pentru bolnavi.

Duminică, 11 februarie

Sighetu Marmației: La biserica „Cristos Regele Universului”, după Sfânta Liturghie de la ora 18:00, va avea loc Maslu de Obște, urmat de ungerea cu ulei binecuvântat.

În Protopopiatul Iza-Vișeu, ziua va fi marcată în mai multe parohii prin vizite la locuința persoanelor aflate în suferință, care vor fi făcute de către preotul paroh sau de către membrii Reuniunii Mariane.

Borșa: De la ora 14:00, la Spitalul Orășenesc, se vor recita rugăciuni pentru cei aflați în suferință, urmate de vizite la bolnavii din spital și ungerea lor cu ulei binecuvântat, precum și oferirea de mici cadouri din partea parohiei greco-catolice.

Vișeu de Sus: De la ora 13:00, la Spitalul Orășenesc, se vor recita rugăciuni pentru cei aflați în suferință, urmate de vizite la bolnavii din spital și ungerea lor cu ulei binecuvântat, precum și oferirea de mici cadouri din partea parohiei greco-catolice.

Dragomirești: De la ora 12:30, va avea loc, la Casa de bătrâni, Sfânta Liturghie urmată de rugăciuni specifice pentru bolnavi și ungerea lor cu ulei binecuvântat. Se vor oferi mici cadouri din partea parohiei și a Reuniunii Mariane.

Cea de-a 26-a Zi Mondială a Bolnavului 2018 se va desfășura sub tema aleasă de Sfântul Părinte Papa Francisc: Mater Ecclesiae: „«Iată fiul tău… Iată mama ta». Și, din ceasul acela, discipolul a luat-o acasă la el…” (In 19,26-27).

Episcopia Greco-Catolică de Maramureş

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline


TE-AR MAI PUTEA INTERESA

DIN SERIA “LUPUL MORALIST” – Politicianul care, după ce l-a făcut “praf” pe președintele Iohannis, candidează acum în Maramureș din partea… PNL

În cursa pentru putere, și Partidul Național Liberal își calcă peste principii primind în organizație cu brațele deschise fel și fel de politicieni, unii...

Maramureș – drumuri bune!

În ultimii 4 ani, peste 200 de kilometri de drum județean au fost cuprinse în proiecte de reabilitare şi modernizare, finanţate din fonduri guvernamentale...

VIRUSUL NU ȚINE CONT DE ALEGERI – Socrii candidatului PNL la Primăria Baia Mare, internați cu Covid – 19. Au aceeași adresă în buletin,...

Temutul virus care a îngenuncheat întregul mapamond, nu ține cont de statut, religie, naționalitate, vârsta, orientare politică sau alegerile locale care se apropie cu...

ACȚIUNILE POLIȚIEI: MARAMUREȘ – Vitezomani, șoferi băuți la volan sau fără permis, descoperiți pe șoselele din județ într-o singură zi

Poliţiştii din Săliştea de Sus au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un tânăr de 23 de ani, din...

ORDINE ȘI SIGURANȚĂ BAIA MARE – Primele 10 camere de monitorizare video montate în puncte cheie din Baia Mare

Municipiul Baia Mare va fi monitorizat video. Pentru ca băimărenii să fie în siguranță și pentru a-i descuraja pe cei care nu respectă ordinea,...