AcasăLifestyle10 scule și aparate care îți vor ușura munca în atelier

10 scule și aparate care îți vor ușura munca în atelier

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/dQf7RZhMOJU

 

Un atelier utilat complet îți oferă posibilitatea să realizezi proiecte de orice tip, fără a fi nevoit să improvizezi sau să aștepți până îți cumperi produsele de care ai nevoie. Dacă și tu vrei să îți amenajezi un atelier cu tot ceea ce este necesar, iată care sunt sculele și aparatele care nu ar trebui să îți lipsească niciodată.

Scule și aparate pentru lemn

Lemnul este unul dintre materialele care necesită scule și aparate speciale de lucru, dată fiind structura fibroasă a acestuia. Vei avea nevoie de rindele, de pistoale cuie, de aparate de sculptat și de aparate de șlefuit, pentru ca munca ta să fie mai ușoară, iar rezultatele să se poată vedea mai repede.

Aparate de măsurat

Pentru a putea realiza lucrări calitative va fi nevoie să ai la îndemână obiecte cu care să măsori corect suprafețele. Ruleta este cel mai simplu dispozitiv pe care îl poți folosi pentru măsurare, însă poți folosi și un metru de lemn, o riglă sau dispozitive mai evoluate precum telemetrele cu laser, pentru suprafețe mai ample.

Mașini de găurit și de înșurubat

Pentru a putea prinde anumite elemente unele de celelalte sau pentru a putea fixa  anumite lucruri pe diferite suprafețe, ai nevoie de o bormașină și de o mașină de înșurubat. Dacă nu ești sigur ce ar trebui să alegi, cere ajutorul specialiștilor.

Polizoare drepte și unghiulare

Polizorul te va ajuta să tai și să șlefuiești diferite tipuri de materiale, așa că alege produse care te vor ajuta să realizezi cât mai eficient lucrările. Polizoarele sunt scule dotate cu discuri rezistente care pot prelucra orice suprafață, aducând-o la forma dorită.

Aparat de sudură

Într-o gospodărie, mereu pot apărea diferite situații în care trebuie să repari sau să îmbunătățești caracteristicile unor produse metalice prin sudură. Aparatul de sudură este exact soluția de care ai nevoie, pentru că acesta te va ajuta să lipești rapid țevi sau alte elemente metalice.

Generator de curent

Pentru a te asigura că ai în permanență energie electrică, fie și în ipoteza în care rețeaua electrică uzuală nu funcționează, poți folosi un generator portabil pentru curent. Acesta va asigura energia electrică de care vei avea nevoie pentru a realiza lucrările de care ai nevoie.

Fierăstrău

Față de timpurile trecute, când fierăstraiele erau manuale și impuneau un volum mare de muncă, în prezent, lucrurile s-au schimbat. Acum, te poți bucura de ușurința utilizării fierăstraielor pendulare și a celor verticale fără așa multă bătaie de cap. Vei putea tăia cu ușurință aproape orice tip de material, uneori, chiar și sub forma unor detalii de forme complicate.

Menghină

Orice post de lucru ar trebui să fie echipat cu un astfel de dispozitiv, deoarece acesta are rolul de a fixa materialele cu care lucrezi și a le menține în poziția dorită.

Șurubelnițe

Din atelierul unui profesionist nu ar trebui să lipsească șurubelnițele, fie ele clasice fie electrice. Șurubelnițele te vor ajuta să strângi șuruburi sau să le slăbești, să montezi diferite aparate sau produse și să fixezi elementele cărora să le asiguri un plus de stabilitate.

Nivela sau cumpăna

Nivela este un dispozitiv fără de care nu ai cum să stabilești planeitatea suprafețelor. Este nevoie să cumperi un astfel de produs dacă vrei ca lucrurile pe care le realizezi să respecte planeitatea și să aibă un aspect final deosebit.

 

Pentru a realiza lucrările dorite fără greșeală și mai ales pentru a te bucura de eficiență, ai în vedere echiparea atelierului tău cu sculele și uneltele potrivite. În acest fel, ideile tale vor prinde viață, iar proiectele tale vor avea un contur definit.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA