AcasăLifestyle10 lucruri de făcut pentru a evita canicula și plictiseala

10 lucruri de făcut pentru a evita canicula și plictiseala

DISTRIBUIȚI

A venit vara, a venit și canicula. Atunci când nu mergem la mare sau la piscină, zilele și uneori chiar și si nopțile, pot fi extrem de neplăcute. În această perioadă, multe persoane simt nevoia să petreacă cât mai mult timp indoor, însă apatia se poate instala rapid dacă nu se găsește o activitate pentru a umple timpul. Iată câteva idei în acest sens:

1. Mergi la patinoar

Într-o zi caniculară, ce poate fi mai plăcut decât să mergi să patinezi? În primul rând, vara, patinoarele care sunt deschise nu sunt foarte aglomerate, însă senzația de răcorire resimțită deasupra gheții îți va schimba imediat starea de spirit.

2. Joacă-te!

Când a fost ultima dată când ai completat un puzzle? Ia încearcă unul de +1000 de piese. Când a fost ultima dată când ai jucat joc de societate cu prietenii? Ia un Monopoly sau Catan și invită-i la joc. Știai că există rebusuri, sudoku și pariuri inclusiv pe telefon? Poți să te distrezi astfel chiar și atunci când ești în vacanță, accesând site-urile operatorilor din țara respectivă. Nu în ultimul rând, biliardul și bowling-ul sunt jocuri perfecte pentru caniculă, deoarece se practică indoor.

3. Vezi un film sau serial

Amintește-ți de un film sau de un serial care te-a încântat mai demult sau pur și simplu caută producții clasice de mare succes. Unele dintre cele mai haioase pelicule sunt cele turnate în urmă cu 3-4 decenii, în care scenariul încerca să prefațeze prezentul din zilele noastre. Totuși, te poți orienta către orice gen îți place.

4. Fă voluntariat

În prezent, voluntariatul nu se mai rezumă neapărat la activități fizice în aer liber, ci poate lua diverse forme. Spre exemplu, dacă te pricepi la grafică sau la marketing, poți contribui în acest mod la promovarea unor evenimente caritabile. Important este să-ți alegi o organizație potrivită.

5. Gătește un preparat deosebit

Dacă ești minim atins de pasiunea culinară, cu siguranță ai văzut odată o emisiune sau un clip în care apărea un preparat absolut apetisant, pe care te-ai gândit să-l prepari, însă nu ai găsit niciodată momentul pentru a o face. Fă-ți un pic de curaj, procură-ți ingredientele necesare și apucă-te de treabă! Nu uita să faci poze, pe care le vei putea distribui, mai ales dacă rezultatul va fi unul pe cinste.

6. Scoate artistul din tine

Fiecare om are o înclinație către artă. Îți place să cânți? Fă o seară de karaoke! Ești talentat la desen sau pictură? Pun pariu că nici tu nu știi asta! Nu ai decât să încerci. Scrisul este însă la îndemâna oricui. Ține un jurnal, creează o poveste sau începe un blog. O altă variantă ar fi dansul: încearcă să înveți un tip de dans urmărind un curs de pe YouTube.

7. Apucă-te de grădinărit

Nu contează că nu ai o grădină! Acest hobby este unul extrem de plăcut și relaxant. Plantează-ți câteva flori, legume sau condimente, chiar și în ghiveciuri. Peste ceva timp, vei culege roadele, însă între timp, vei putea observa dezvoltarea fabuloasă a naturii chiar sub ochii tăi.

8. Învață o limbă străină

Cum să alegi limba? Gândește-te dacă o anumită limbă te-ar putea ajuta în carieră sau dacă este vreo țară pe care îți dorești să o vizitezi, ori chiar să te muți acolo la un moment dat. O altă variantă este să înveți o limbă care este strâns legată de una dintre pasiunile tale. Cu ajutorul internetului, poți învăța orice limbă: îți trebuie doar disciplină pentru a reuși!

9. Reorganizează-ți biroul de acasă

De doi ani încoace, foarte multe persoane lucrează de acasă și specialiștii ne spun că, această tendință va rămâne în picioare pentru multă vreme. Dacă și tu te găsești într-o astfel de situație, poate că ar fi bine să-ți reorganizezi biroul de acasă, să cauți ceva modele de inspirație și apoi să-l amenajezi mai frumos.

10. Fă-ți curat în computer, telefon și în e-mail

Aștepți de multă vreme momentul în care îți vei face ordine în computer sau în telefon? Desktop-ul este mereu plin, aplicațiile și notificările inutile te obosesc, spațiul de stocare este aproape gol, iar pozele vechi nu au ajuns încă pe hard disk-ul extern? Ei bine, o zi de caniculă este o zi potrivită pentru astfel de activități. Spor la treabă!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA