Acasă Actualitate Social 1 MAI. MOMENT ISTORIC - Tot ce trebuie să știe românii care vor...

1 MAI. MOMENT ISTORIC – Tot ce trebuie să știe românii care vor să plece în Canada fără viză

DISTRIBUIȚI

1 MAI. MOMENT ISTORIC 1 mai 2017, ora 16.00, este un moment istoric pentru români: cetățenii României și cei din Bulgaria vor putea călători în Canada fără viză. Asta nu înseamnă însă, că se va putea călători doar cu buletinul sau cu pașaportul, așa cum se întâmplă în spațiul Schengen, scrie Libertatea.

Guvernul a anunțat în octombrie 2016 că în urma semnării tratatului CETA, Canada a confirmat ridicarea vizelor pentru cetăţenii români în două etape, parţial de la 1 mai 2017 şi total de la 1 decembrie.

Ambasada Canadei la București anunță că începând cu 1 mai, ora 16.00 românii pot depune, cerere pentru o autorizație de călătorie electronică (eTA). Aceasta va ține loc de viză și în baza ei se va pentru a călători în Canada cu avionul.

Această autorizație este valabilă atât pentru cei care vor să ajungă pe un aeroport canadian sau să tranziteze Țara Frunzei de Arțar.

Cine poate aplica pentru eTA

Este important de menționat faptul că pentru eTA vor putea depune cerere românii care au deținut o viză canadiană în ultimii zece ani sau dețin actualmente o viză valabilă. Persoanele care vor să ajungă prima dată în Canada vor avea în continuare nevoie de viză.

De asemenea, persoanele care doresc să ajungă în Canada cu automobilul, autocarul, trenul, vaporul sau la bordul unui vas de croazieră vor avea în continuare nevoie de viză.

Aplicarea pentru autorizația eTA se va face online pe site-ul oficial al Guvernului Canadei și răspunsul se va da în doar câteva minute.

Potrivit Ambasadei Canadei aplicanții au nevoie de un pașaport valid, adresă validă de e-mail şi card de credit sau de debit pe care să aibă suma de 7 dolari canadieni.

eTA este valabilă pentru o durată de până la cinci ani și le permite călătorilor să se deplaseze în Canada pe calea aerului, oricât de frecvent, pe perioade scurte (în general de până la șase luni consecutive), pentru studii, tranzitarea printr-un aeroport canadian, vizite turistice sau călătorii de afaceri.

În majoritatea cazurilor, eTA este acordată în câteva minute de la depunerea cererii.

Toți românii vor putea merge în Canada de la 1 decembrie

În urma negocierilor dintre România și Canada, vizele vor fi, însă, ridicate cu totul începând de la 1 decembrie 2017, atunci când toți cetățenii români vor putea merge în Canada fără viză.

continuarea citeşte AICI

sursa FOTO

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA