AcasăActualitateSocialSCRISOARE DESCHISA - Liviu Marian Pop, ministrul delegat pentru dialog social, despre...

SCRISOARE DESCHISA – Liviu Marian Pop, ministrul delegat pentru dialog social, despre inceperea noului an scolar

spot_img

DISTRIBUIȚI

Dragi elevi, părinți și profesori,

Deschiderea anului școlar este, și va fi întotdeauna, o sărbătoare și fiecare cetățean, fie că este părinte sau bunic, fie că este cadru didactic sau persoana însărcinată cu problemele administrative ale școlii, graviteaza în jurul acestui eveniment unic, anual.

Chiar dacă a întârziat cu o săptămână, noul an școlar și-a redeschis porțile pentru a primi, cu mic, cu mare, pe fiecare dintre voi. Acest an aduce cu el și ceva nou, mai exact clasa pregătitoare, care sperăm să îi ajute pe cei mici să treacă mai ușor de la grădiniță la clasa I dar și un nou tip de examen pentru cei ce își petrec ultimul an în liceu: bacalaureatul profesional, pentru tinerii care vor să intre direct pe piața muncii, fără a mai urma studiile superioare. Dincolo de politică, dincolo de administrație, dincolo de probleme, ajunsuri sau neajunsuri, elevii, din toate formele de învățământ, studenții, profesorii, sunt actorii principali ai evenimentului iar sărbătoarea lor nu trebuie stricată de niciun discurs politic, de nicio umbră de reproș sau de vreo atitudine negativă.

Doresc să vă anunț pe această cale că vă voi fi alături, ca și până acum și că voi încerca să vă ajut în orice nelămuriri aveți legate de noul sistem. Chiar dacă mai sunt multe de rezolvat în ceea ce privește sistemul educațional din România, treptat, cu răbdare și cu sprijinul vostru, sunt convins că vom reuși să-l aducem pe calea dreaptă și normală. Eu, dincolo de funcția de ministru, ca om al cărții, ca om al școlii, ca om care se implică cu toată ființa, de peste 15 ani,  pentru ca educația să devină prioritate națională și care luptă pentru ca cei implicați să primească respectul cuvenit, nu fac altceva decât să urez, cu această ocazie specială, tuturor elevilor, parintilor, profesorilor, să fie sănătoși, să fie bucuroși că e o toamnă frumoasă și să se încreadă că  există multă bună credință, dorință de mai bine și capacitate de a aduce acest bine în școala românească.

Le urez elevilor mult succes în nou an pe care să-l termine cu rezultate excepționale, dar și profesorilor și părinților deoarece contribuie, în mod egal, în formarea viitorului țării noastre.

16 septembrie 2012, Liviu Marian POP, Ministru delegat pentru dialog social

          

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA