AcasăEvenimentRedescopera istoria: Turism pe bicicletă în Maramureș (VIDEO)

Redescopera istoria: Turism pe bicicletă în Maramureș (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Există oameni care vor să redescopere Maramureșul. Nu sunt interesați de hoteluri. nu vor să meargă cu mașina. Ei vor să călătorească pe biciclete, cu rucsacul în spate, pe cărările uitate ale satelor din Maramureş.
Nu există o singură Românie. Există o singură ţară, dar există România noastră, a celor care umplem oraşele, și România acelora care se luptă să nu-şi piardă rădăcinile, să nu-şi uite tradiţiile.
Cât încă mai avem astfel de peisaje, nu suntem pierduţi. Cât încă mai avem oameni care poartă cu mândrie haina populară, nu suntem pierduţi. Cât încă mai avem Maramureşul nu suntem pierduţi. O ultimă rădăcină ce se întinde, peste timp, din istorie până-n prezent.
Multe din obiective par să fie aici de când lumea şi pământul, de pe când legendele erau realitate. Sunt o piatră de hotar a istoriei, o mică bucăţică din identitatea noastră, pe care am uitat-o. Ne-a orbit modernul. Oraşul ne-a răpit inocenţa. Dar există oameni care nu vor să lase uitării aceste proverbiale guri de rai ale ţării noastre.
Astfel de excursii au ca scop un singur lucru: promovarea unui turism verde, care nu va distruge autenticitatea acestor meleaguri. Şi le va aduce aminte oamenilor că avem astfel de locuri în ţara noastră, locuri care nu merită să fie uitate.

(Sursa text: Observator Special – Antena 1.ro.)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA