AcasăActualitateSocialMINISTRUL SĂNĂTĂŢII - Circa 80% dintre spitale ar trebui închise

MINISTRUL SĂNĂTĂŢII – Circa 80% dintre spitale ar trebui închise

spot_img

DISTRIBUIȚI

MINISTRUL SĂNĂTĂŢII Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat pentru Capital, că reforma sistemului sanitar are foarte multe vulnerabilităţi şi că dacă ar trebui să aplice toate măsurile punitive, „circa 80% dintre spitale ar trebui închise, ceea ce este o opţiune complet nerealistă”.

MINISTRUL SĂNĂTĂŢII  „Trebuia luate foarte multe măsuri şi nu s-au luat, iar sistemul are foarte multe vulnerabilităţi. Iar faptul că nu s-au luat măsuri fie proactive, fie coercitive, respectiv de controale şi amenzi, fie de prevenire şi investiţii, ne-a adus în situaţia în care suntem astăzi.
Dacă ar fi să aplicăm acum toate măsurile punitive, 80% din spitale ar trebui închise, ceea ce este o opţiune complet nerealistă şi ar arunca ţara în criză”, a declarat Vlad Voiculescu într-un interviu acordat Capital.În prezent, Ministerul Sănătăţii lucrează la un proiect pentru construirea de spitale noi. Vlad Voiculescu speră ca până la finalul mandatului să contureze un plan de investiţii pentru următorii cinci ani.

Oficialul spune că privatizarea spitalelor nu este o prioritate a mandatului său şi că o soluţie pe care o consideră viabilă este un parteneriat public-privat pentru proiectele pilot Marie Curie şi Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardio-Vasculare Dr. Prof. C.C. Iliescu.

continuarea aici

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA