spot_img
spot_img
AcasăActualitateZIUA MONDIALĂ A ALIMENTAȚIEI | 16 octombrie ne reamintește importanța hranei pentru...

ZIUA MONDIALĂ A ALIMENTAȚIEI | 16 octombrie ne reamintește importanța hranei pentru toți

DISTRIBUIȚI

În fiecare an, pe 16 octombrie, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) celebrează Ziua Mondială a Alimentaţiei, prilej cu care, în România, a fost instituită, prin Legea nr. 47/2016,  „Ziua naţională a alimentaţiei şi a combaterii risipei alimentare”.

VITAL transmite că evenimentul este o oportunitate pentru a ne aminti faptul că lipsa hranei, foamea și malnutriția pot afecta orice țară din lume şi că sunt necesare acțiuni globale pentru a reduce cantitatea de alimente risipite. Conform OMS, alimentația sănătoasă include: fructe, legume, leguminoase (linte, fasole etc.), nuci și cereale integrale (porumb neprelucrat, mei, ovăz, grâu și orez brun).

Apa este un aliment esențial, hrănind celulele, transportând nutrienți, ajutând la digestie și la absorbția vitaminelor și mineralelor din alte alimente. Fără apă, organismul nu ar putea funcționa, iar hidratarea corectă, inclusiv cu apă minerală naturală bogată în minerale, este crucială pentru sănătate și funcționare optimă.

Rolul apei ca aliment:

  • Aliment pentru celule: apa este „hrană” pentru celule și principalul nutrient al corpului uman, fiind esențială pentru ca celulele, mușchii și organele să funcționeze corect.
  • Transportul nutrienților: ajută la descompunerea alimentelor și la dizolvarea vitaminelor, mineralelor și a altor substanțe nutritive, pe care le transportă apoi către restul corpului.
  • Sistem digestiv: este esențială pentru o digestie sănătoasă și previne constipația, lucrând împreună cu fibrele alimentare.
  • Hidratare și oxigenare: ajută la hidratarea celulelor, la transportul oxigenului către mușchi și la creșterea rezistenței la efort.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.






TE-AR MAI PUTEA INTERESA