ZI CU GHINION ÎN SĂLAJ Ziua de 30 aprilie a fost cu ghinion pentru doi maramureșeni și un sălăjean. Un trecător anunță la ora 20:48, prin apelul de urgență 112, un accident rutier pe raza localității Benesat. Câteva minute mai târziu (21.06), un tânăr din Aluniș a sesizat Poliția despre faptul că a fost victima unui accident de circulație, produs pe raza localității de domiciliu, scrie ZTV.ro.
ZI CU GHINION ÎN SĂLAJ Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului, s-a stabilit faptul că în jurul orei 20.30, pe fondul unui conflict spontan ce a avut loc pe o stradă din localitatea Aluniș, șoferul maramureșean, un bărbat de 41 ani, s-a urcat la volanul autoturismului proprietate personală, moment în care, tânărul din Aluniș s-a prins cu mâinile de portiera stânga față a autoturismului.
După aproximativ 50 de metri, în apropiere de intersecția cu Drumul Județean 108 A, șoferul a accelerat, iar pietonul a căzut pe partea carosabilă suferind leziuni grave. Fără să privească în urmă, maramureșeanul și-a continuat drumul, fără încuviințarea Poliției.
În afara localității Benesat, într-o curbă la stânga, din cauza neadaptării vitezei de deplasare, a pierdut controlul direcției de mers, a pătruns pe sensul opus de circulație și a intrat într-un cap de pod.
Ca urmare a impactului, conducătorul auto și pasagerul de pe locul din dreapta față, un bărbat de 30 de ani, din maramureș, au fost răniți grav.
Victimele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale și investigații de specialitate. Din cauza leziunilor suferite, atât șoferului cât și pietonului le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului faptei, fără încuviințarea Poliției.
De asemenea, cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor care au dus la producerea acestor evenimente.
Părăsirea locului accidentului constituie infracțiune și se pedepsește
Conform Codulului Penal, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului atunci când în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale; când conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului; când conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie pe a cărei rază de competenţă s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare; sau dacă victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.
Pe acestă cale, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, recomandă conducătorilor auto să fie prudenți în trafic, să respecte regulile de circulație și pe ceilalți participanți la trafic.
sursa INFO