Echipele de intervenţie care acţionează pentru localizarea şi stingerea focarelor de incendiu în masivul Gutâi, pe versanţii Vârfului Gutâiul Mare, situat la peste 1400 altitudine au fost suplimentate cu silvicultori, utilaje tehnice, membrii ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă Cavnic, servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă, persoane voluntare.
Prefectul Sorin Renic, inspectorul şef, colonel Ion Pop, lt.col Ioan Mureşan, directorul Direcţiei Silvice Maramureş, Gheorghe Adrian Danci au urcat pe versanţii masivului montan.
S-a luat măsura interzicerii accesului turiştilor şi amatorilor de drumeţii montane pe Creasta Cocoşului. Acţiunea de intervenţie se desfăşoară în condiţii grele, teren accidentat, în pantă, cu stânci, dar şi dificil, din fumului existent în zonă. Din cele constatate, incendiul s-a declanşat în vârful masivului montan, iar de acolo, întreţinut de rafalele de vânt puternic, s-a extins pe versanţi. S-a lucrat cu securi, drujbe, mături de lemn, dar şi cu utilaje tehnice (TAF-uri şi buldozere). Au fost făcute culoare de protecţie, făşii de pământ cu ajutorul utilajelor spre a împiedica extinderea flăcărilor înspre alte zone împădurite. O autospecială cu apă şi spumă a fost adusă în zonă, la marginea drumului de acces, pentru a interveni în cazul extinderii incendiului. Au ars, în zona golului de munte, aproximativ 50 hectare de vegetaţie uscată şi ienupăr.
Asistenţa medicală a fost asigurată de două echipaje SMURD, sprijiniţi de către echipe ale salvamontiştilor maramureşeni. Fiecare participant la acţiunea de intervenţie a fost instruit cu privire la siguranţa şi securitatea în muncă, ţinându-se cont de pericolul existent, dar şi de faptul că din zona stâncoasă cad bucăţi de piatră arsă de flăcări.
Vasile Dale, ActualMM.ro