Jurnalistii din Maramures au fost invitati la sediul Protectiei Civile din cadrul ISU Maramures pentru a sustine un “test” scris cu intrebari de cultura generala referitoare la reactia pe care trebuie sa o avem in fata unor dezastre naturale. Maine, 29 septembrie, de la ora 12, la Teatrul Municipal Baia Mare vor avea loc manifestarile prilejuite de aniversarea Zilei Protectiei Civile din Romania. Jurnalistii sunt invitati sa participe, context in care colonelul Ion Pop, seful ISU Maramures va inmana celor care au castigat concursul rezervat presei diplome si cupe.
Rezultate oficiale – comunicat ISU Maramures
Cu ocazia Zilei Protecţiei Civile din România, I.S.U. Maramureş a organizat, în data de 23.02.2012, un concurs pe teme de protecţie civilă, sub genericul “Cu viaţa mea apăr viaţa”. Competiţia s-a desfăşurat pe trei secţiuni: una destinată echipelor din mass-media, una- celor din instituţiile de ordine publică, apărare şi siguranţă naţională din judeţul nostru şi una destinată colaboratorilor. Toţi participanţii au dovedit că s-au pregătit serios, iar rezultatele pe care le-au obţinut au fost foarte bune. În cele din urmă, juriul a trebuit să facă departajarea, iar clasamentele au arătat astfel:
Mass-media
Locul I PRO-TV
Locul II EMARAMUREŞ
Locul III CITYNEWS
Instituţii de ordine publică, apărare şi siguranţă naţională
Locul I SERVICIUL POLIŢIEI RUTIERE
Locul II POLIŢIA T.F.
Locul III INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN “PINTEA VITEAZUL”
Locul IV U.M. 01354
Colaboratori
Locul I S.C. VITAL S.A.
Locul II SERVICIUL DE AJUTOR MALTEZ, SUCURSALA BAIA MARE
Locul III S.C. ADIANTUM S.R.L.
Echipele clasate pe podium la cele trei secţiuni vor fi premiate mâine, miercuri, 29.02.2012, la Teatrul Municipal din Baia Mare, în cadrul festivităţilor organizate de I.S.U. Maramureş, cu ocazia Zilei Protecţiei Civile din România. Manifestările vor începe la ora 12.
Informatii despre Protectia Civila
In fiecare an, pe data de 28 februarie, România sărbătoreşte “Ziua protecţiei civile”. Anul acesta se împlinesc 79 de ani de la infiinţarea Protecţiei civile în România. Dintre atribuţiile protecţiei civile se pot enumera: identificarea riscurilor existente în diferite zone; informarea şi pregătirea preventivă a populaţiei cu privire la pericolele la care este expusă şi regulile de comportare; organizarea intervenţiei în situaţii de urgenţă; alarmarea populaţiei despre iminenţa pericolului; înlăturarea efectelor negative ale dezastrelor şi asanarea teritoriului de muniţiei rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate.
Din decembrie 2004, misiunile Protecţiei Civile au fost preluate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, având ca obiectiv principal profesionalizarea şi creşterea capacităţilor operative a celor două componente de bază – pompieri şi protecţia civilă – pentru a fi în măsură să ofere o mai bună securitate şi siguranţă cetăţenilor şi comunităţilor din care fac parte.
Numită şi ARMA VIEŢII, având ca deviză motto-ul ”CU VIAŢA MEA APĂR VIAŢA”, la cei 79 de ani de existenţă, protecţia civilă se prezintă ca o structură flexibilă, capabilă să asigure un climat de încredere şi siguranţă cetăţenilor, îndeplinind rolul profund umanitar pentru care a fost creată: apărarea populaţiei, a bunurilor materiale, a valorilor culturale şi a mediului ambiant în situaţii de război, calamităţi naturale şi catastrofe tehnologice.