Baia Mare s-a alaturat protestatarilor din Bucureşti printr-un miting de comemorare a catastrofei ecologice din 30 ianuarie 200 de la Aurul. Totodată, băimărenii susţin includerea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO.A fost un protest împotriva poluării nu împotriva mineritului. Initiatoarea organizarii manifestatiei este Asociatia Euroarmonia, prin presedintele Emilia Bura. Din păcate doar o mână de oameni s-au adunat în Piaţa Revoluţiei din Baia Mare. Cel mai probabil frigul pătrunzător i-a ţinut pe oameni în case.
Principalele revendicări ale băimărenilor
1. Neemiterea acordului de mediu pentru proiectul minier cu cianuri propus la Roşia Montană;
2. Deblocarea procedurilor de includere a Roşiei Montane pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi declanşarea demersurilor necesare pentru orientarea dezvoltării zonei spre utilizarea durabilă şi punerea în valoare a patrimoniului său natural şi cultural unic;
3. Respingerea proiectului legislativ de modificare a Legii Minelor nr. 85/2003, care ar permite companiilor miniere private să exproprieze după bunul plac în numele statului;
4. Adoptarea propunerii legislative care prevede interzicerea utilizării cianurii în minerit;
5. Respingerea tuturor iniţiativelor de declarare a zonei Roşia Montană ca zonă mono-industrială, rezervată exclusiv implementării proiectului minier al companiei Roşia Montană Gold Corporation.
Speranta principala este ca cele 5 revendicari sa fie materializate, alaturi de modificari legislative care sa interzica extragerea minereurilor prin metode bazate pe cianuri, pentru prevenirea altor catastrofe similare (sau mai grave) cu cea de la AURUL.