AcasăMARAMURESUL ISTORICVESTE BUNA - Ministerul Sanatatii lanseaza Planul National de Prevenire si Management...

VESTE BUNA – Ministerul Sanatatii lanseaza Planul National de Prevenire si Management al Tuberculozei Multidrog- Rezistente in Romania

spot_img

DISTRIBUIȚI

“Suntem preocupaţi să identificăm toate cazurile de tuberculoză multidrog rezistentă şi să asigurăm accesul pacienţilor la tratament. Am dezvoltat, împreună cu reţeua anti-tuberculoză, un program care să răspundă acestor deziderate.Dorim să asigurăm un tratament eficient pentru toți pacienții diagnosticați, care să nu cunoască discontinuități datorate unor impedimente administrative, iar evoluția pacientului să fie urmărită pe toată durata acestuia astfel încât să poată fi rapid surprinsă o evoluție nefavorabilă ce ar impune modificarea atitudinii terapeutice”,a declarat ,dr. Vasile CEPOI, cu ocazia lansării Planului Naţional de Prevenire şi Management al Tuberculozei Multidrog-Rezistente în România.
La Palatul Victoria, în prezenţa Comisarului European John DALLI şi al directorului Regional OMS, Szuszanna JAKAB, Ministerul Sănătăţii a lansat Planul Naţional de Prevenire şi Management al Tuberculozei Multidrog-Rezistente în România.
Conform documentului, autorităţile sanitare din România vor dezvolta reţeaua naţională de tratament a cazurilor de tuberculoză multidrog rezistentă. Intervenţiile propuse privesc:
• identificarea cazurilor de TB-MDR și diagnosticarea corectă a profilului de rezistență
•Managementul adecvat al fiecărui caz identificat
• Atenția specială acordată unui grup cu risc evolutiv sever și cu risc de transmitere de germeni MDR ridicat
Tuberculoza este recunoscută drept o problemă de sănătate publică chiar dacă în ultimele decenii numărul de cazuri a diminuat semnificativ în zonele dezvoltate ale planetei, grație măsurilor de limitare a extinderii contaminării și a tratamentului eficient al cazurilor diagnosticate; în prezent însă amenințarea tuberculozei a fost agravată de creșterea numărului de cazuri determinate de Mycobacterium tuberculosis rezistent la unele antituberculoase.
Această evoluție indusă chiar de utilizarea antituberculoaselor a fost accelerată atât de folosirea lor inadecvată (doze insuficiente, administrări prea spațiate, scheme mult prea simplificate) cât și de lipsa de aderență la tratament. Și apoi de transmiterea acestor germeni modificați în grupuri de pacienți defavorizate.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA