VERNISAJ. O serie de fotografii realizate în spațiul dobrogean în care sunt imortalizate aspecte privind flora, fauna, dar și peisaje reprezentative din extremitatea sud – estică a României vor fi cuprinse în cadrul unei expoziții.
Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, în colaborare cu Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, din cadrul Institutului de Cercetări Eco – muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, organizează la Galeria de Artă din cadrul centrului comercial, Gold Plaza Baia Mare, expoziția temporară „Dunărea, Dobrogea, Delta”. Aceasta cuprinde 60 de fotografii realizate în diferite perioade ale anului, reprezentative pentru spațiul dobrogean – peisaje, floră, faună, cu accent deosebit pe habitate și specii protejate. Daniel Petrescu, Valeriu Leonov, Mihai Baciu, Iliuță Goean, dar și Mihai Petrescu sunt autorii fotografiilor, și sunt recunoscuți pentru profesionalismul și dragostea lor pentru natură.
„Substratul geologic cu trăsături specifice, modelat în timp de factorii climatici, a permis dezvoltarea unor peisaje și ecosisteme specifice, cu o geo – diversitate și biodiversitate remarcabile și unice pe teritoriul României. Valorile patrimoniale naturale întâlnite de-a lungul Dunării, pe culmile dezgolite ale Măcinului sau în cea mai mare și titrată arie protejată de la noi din țară – Delta Dunării – au fost cu măiestrie imortalizate prin ochi de artist și redate în imagini fotografice de o frumusețe greu repetabilă”, apreciază Ioan Denuț, director al Muzeului Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare.
Expoziția va fi vernisată vineri, 15 iulie 2016, începând cu ora 12:00, la Galeria de Artă din cadrul centrului comercial, Gold Plaza Baia Mare, situată la etajul 2. Imaginile, reprezentând cel mai vechi teritoriu românesc – Munții Măcinului alături de cel mai nou teritoriu românesc – Delta Dunării, vor putea fi vizitate în perioada 15 iulie – 31 august 2016.