Fie că ești antreprenor în construcții, inginer sau pasionat de proiecte DIY, nu vei putea niciodată să atingi un nivel maxim de eficiență dacă nu folosești uneltele potrivite. Iar această caracteristică a uneltelor de a fi potrivite nu este chiar tocmai ușor de obținut, având în vedere că răspunsul nu stă întotdeauna în prețul plătit pentru un utilaj.
Într-un șantier trebuie să dispui de sculele care pot îndeplini anumite sarcini, într-un anumit timp, la cel mai înalt nivel de precizie și calitate sau care te pot ajuta să atingi un astfel de nivel de precizie. Așadar, iată care sunt acestea și care este rolul lor pe un șantier.
Generator de curent
Primul și cel mai important utilaj de pe șantier este cel care te și salvează de toate primejdiile și timpul pierdut atunci când lucrurile scapă de sub control. Indiferent dacă șantierul tău se află într-o zonă fără acces la rețea sau ai nevoie de o sursă de rezervă pentru utilaje și unelte electrice, un generator curent 5 kw este o alegere foarte bună, atât din punct de vedere al puterii, cât și a portabilității și consumului.
Un astfel de generator îți asigură o alimentare continuă și stabilă a sculelor electrice, fiind ideală pentru șantiere mici sau medii, dar și pentru lucrări în zone izolate. Recomandarea noastră este să alegi un generator monofazat deoarece este compatibil cu majoritatea echipamentelor de pe șantier.
Pistol de legat fier beton
Șantierele de construcții vor veni de fiecare dată la pachet cu acțiuni ce necesită forță, îndemânare și timp. Fierul beton este unul dintre acele materiale care nu doar că îți va pune probleme logistice, dar te va pune și în situația în care să trebuiască să îți menajezi echipa de muncitori. Legarea fierului nu este un lucru deloc simplu.
Un pistol de legat fier automat, durabil care poate rezista unui regim de lucru continuu pe termen lung este una dintre cele mai bune investiții pe care le poți face. Odată achiziționat, acesta poate transforma imediat o zi de muncă obișnuită într-un ce necesită mult mai puțin timp.
Legăturile vor fi uniforme, timpul de execuție mult mai mic și cel mai important, oamenii nu vor mai fi extenuați.
Betoniere și mixere
Vorba spune ca atunci când lucrezi la betoane, trebuie să și faci betoane, iar pentru a eficientiza acest proces, nu ai nevoie decât de câteva utilaje în care să te poți încrede că nu te vor lăsa la greu. Chiar dacă vorbim despre beton pentru fundație, placă sau structură verticală, o betonieră îți oferă control asupra compoziției și cantității. Alege o betonieră cu capacitate de minim 100 de litri și până la 300 dacă nevoile sunt mai mari. Motorul este cel mai important, pentru că ai nevoie de un utilaj fiabil pe care să te poți baza.
Iar ceva ce nu știu majoritatea utilizatorilor, o betonieră bună este cea a cărui tambur este ușor de curățat și rezistent la coroziune.
În încheiere
Pentru ca un șantier să funcționeze la capacitate maximă, ai nevoie de echipamente fiabile și potrivite cerințelor tale. Generatoarele, pistoalele de legat și betonierele sunt doar capul listei. În funcție de nevoile tale, alege mereu calitatea.