AcasăEvenimentTop competiții și evenimente virtuale în 2021

Top competiții și evenimente virtuale în 2021

spot_img

DISTRIBUIȚI

Începând cu 2020, multe dintre competițiile internaționale care presupuneau o prezență umană masivă în sălile de evenimente și-au schimbat modul de desfășurare. Așa că au fost transmise online, iar unele dintre ele s-au mutat în mediul virtual în 2021. De la magazinele de mobilă (așa cum este Ikea), cazinouri (pe Cazinoro.com găsești lista cazinourilor online licențiate unde poți juca gratis în 2021) și magazine alimentare și până la competiții și conferințe internaționale există un corespondent în lume digitală. În mediul online, siguranța este maximă în contextul prelungirii crizei sanitare, așa că, anul acesta utilizatorii vor participa la aceste evenimente prin intermediul dispozitivelor conectate la internet.

2020 – anul schimbării în lumea digitală

Platformele digitale au crescut în preferințele utilizatorilor în 2020, de la urmărirea serialelor și a filmelor prin streaming video (54%), accesarea rețelelor de socializare (46%) sau ascultarea de muzică prin streaming audio (39%). Nivelul de folosire a dispozitivelor conectate la o rețea de internet a crescut cu 70% pe segmentul terminalelor mobile, cu 47% pe sistemele laptop, cu 33% pe cele desktop/PC și 23% pe tablete. Utilizarea echipamentelor smart de tip TV a înregistrat o creștere cu 32%, a dispozitivelor de tip boxe smart cu 14% și cu 9,1% pe cele de tip ceas inteligent.

17% dintre români au utilizat conferințele streaming în 2020, într-un număr mai mare decât în alte state europene (Germania – 16%, Italia – 14% sau Franța – 11%). De altfel, România se numără și printre statele UE care au crescut vitezele la conexiunile de internet în anul crizei sanitare cu 39, 2%. Pe primul loc la nivel global s-a situat Coreea de Sud, cu o creștere de 110, 1%, fiind urmată de Emiratele Arabe Unite (107, 5%) și China (103, 7%). Principalele platforme de transmisiuni live pentru evenimentele de tip conferință au fost Zoom (300 milioane de utilizatori zilnic), Google Meet (100 milioane) și Teams (75 milioane).

Top competiții, evenimente și conferințe virtuale în 2021

Dat fiind faptul că încă nu există siguranță în privința evoluției favorabile a crizei sanitare, în acest an, mare parte dintre competiții și evenimente se vor desfășura online. Printre acestea se numără:

  • Maratoane – Walt Disney World Marathon & Half Marathon, Great Aloha Run și San Francisco Marathon & Half Marathon.
  • Turnee e-sports – eSports World Convention, Fifa eWorld Cup, The Fortnite World Cup și Call Of Duty and Counter-Strike Championships.
  • Jocuri – Taipei Game Show 2021, Awesome Games Done Quick, Brazil Independent Game Festival și Sweden Game Conference, 2021.

De asemenea, la nivel de competiții virtuale de gaming, printre cele mai reprezentative pot fi enumerate: Future of Gaming Summit (Virtual) 2021, CasinoBeats Summit 2021, i-Gaming Forum 2021, ICE Asia 2021, Betting on Sports America 2021, ICE London 2021, SBC Summit Barcelona 2021, iGB Live! 2021, Betting on Sports Europe 2021 și Prague Gaming Summit Hybrid 2021.

În ceea ce privește conferințele și evenimentele majore ale acestui an, acestea se vor derula online, fiind transmise prin live streaming în întreagă lume. Merită menționate următoarele evenimente: KickStart Europe, IMPACT 2021, Fintech Growth Summit 21, AMA The Year Ahead, Digital Geospatial Intelligence, MGS Global Virtual Conference, Digiday Media Buying Summit, Microsoft Ignite,GIDS LIVE 2021, CloudNativeCon and KubeCon Europe, WordCamp Europe, Workforce Technology Conference și Internațional Search Summit – Global Virtual Edition.

Este cât se poate de clar că mediul digital reprezintă viitorul pentru multe dintre aceste evenimente. Mai mult decât atât, creșterea numărului global de utilizatori de internet (4, 57 miliarde) și a timpului petrecut online (în medie, zilnic, 6 ore și 42 de minute) reprezintă niște indicatori demni de luat în calcul pentru ceea ce va reprezenta spațiul virtual pentru locuitorii planetei de acum înainte. Acesta va fi nu doar o modalitate rapidă de relaxare, ci și un spațiu util pentru desfășurarea muncii și a unei părți importante din rutina zilnică.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA