Un bărbat de 29 de ani din România a vrut să își cumpere neapărat mașină. La începutul lunii ianuarie a venit cu familia în localitatea germană Meersburg, la granița cu Elveția, convins că va pleca acasă cu noua sa mașină personală.
După ce nu a găsit ce voia la comercianții locali a decis să dea mai multă atenție anunțurilor de pe site-urile de specialitate. Visul său era să cumpere un autoturism Audi A4.
A găsit unul în localitatea Schwabisch Hall, de lângă Heilbronn, la prețul de 3199 euro. A luat legătura prin email cu presupusul proprietar și după negocieri a obținut un preț final de 3000 de euro.
Proprietarul, care susținea că acum trăiește în Danemarca, i-a propus să se întâlnească la un parc auto din Hessen, dar , “ca să nu se deplaseze degeaba”, a solicitat o garanție de 1000 de euro într-un cont anonim, scrie mariustuca.ro.
Naiv, românul a virat banii și la data de 7 ianuarie îl aștepta pe vânzător în Hessen. Evident că nici vânzătorul, nici mașina nu erau acolo, iar banii fuseseră imediat retrași din cont.
Nu s-a lăsat descurajat și a continuat căutarea unei mașini. La data de 8 ianuarie a găsit un nou anunț, tot un Audi A4, care se afla în proprietatea unei persoane tot din Schwabisch Hall.
A luat legătura cu acesta, tot prin email, și a negociat o reducere a prețului final de la 2733 la 2600 de euro. Vânzătorul i-a comunicat că mașina este momentan în Suedia, dar este înregistrată în Germania.
Pentru a nu aduce mașina degeaba până în Germania a solicitat transferul celor 2600 de euro în avans la un cont. De parcă nu și-ar fi primit lecția cu doar câteva zile mai devreme, românul a virat banii în cont, scrie mariustuca.ro.
Conform poliției germane, citată de Sudkurier, după ce banii au fost virați, presupusul proprietar al mașinii a retras imediat suma și a înterupt orice legătură cu românul. Abia atunci acesta s-a dus la poliție și a raportat cele întâmplate.
În astfel de cazuri, șansele ca vinovații să fie prinși sunt aproape nule. Presupușii vânzători folosesc imagini cu mașinile altcuiva și nici măcar nu stau în Germania. Verificarea IP-urilor de la care au fost trimise emailurile va confirma asta, însă nu va dezvălui identitatea infractorilor, asta evident dacă astfel de cazuri ar fi tratate cu seriozitate.
Recomandarea poliției: Nu virați niciodată bani în astfel de cazuri, indiferent de motivul invocat de presupusul proprietar.
specialarad.ro