AcasăLIFESUPERSTIŢII - Porţi verighetă sau ciocneşti paharul când bei? Află ce semnifică

SUPERSTIŢII – Porţi verighetă sau ciocneşti paharul când bei? Află ce semnifică

spot_img

DISTRIBUIȚI

SUPERSTIŢII. Poate că nu te laşi intimidată de faptul că o pisică neagră îţi taie calesa sau că ai spart o oglindă şi îţi poate aduce ghinion, însă dacă porţi verighetă sau ciocneşti un pahar cu prietenii când ieşiţi în oraş, eşti mai superstiţioasă decât crezi!

Există gesturi şi tradiţii păstrate din vremuri străvechi, ale căror semnificaţii s-au pierdut însă de-a lungul timpului. La origini, multe dintre acestea se bazau pe o serie de superstiţii.

1. Ciocneşti paharul când bei?

În trecut, se credea că spiritele rele sunt alungate graţie sunetelor ascuţite, aşa că oamenii ciocneau paharele înainte de a bea pentru a se asigura că au scăpat de forţele malefice din încăpere.

2. Numărătoarea inversă de Revelion ascunde un secret

Crezi că obiceiul de a număra împreună cu prietenii secundele care se scurg până la trecerea în noul an ascunde numai bucuria împărtăşită alături de cei dragi? Ei bine, numărătoarea inversă, împreună cu strigătele şi cântecele de bucurie din noaptea de Revelion au exact acelaşi scop pe care îl are şi ciocnitul paharelor. Sunetele erau menite, în trecut, să sperie spiritele rele, pentru ca acestea să nu îşi aducă energia negativă în noul an.

3. Porţi verighetă?

Ei bine, acest obiect ascunde şi el o superstiţie. În trecut, se credea că o venă face legătura între degetul inelar şi inimă. Astfel, un inel, simbol al eternităţii, aşezat pe acest deget, era menit să ducă dragostea direct în inima celui care îl poartă şi să o păstreze vie pentru tot restul vieţii.

4. Lumânările de pe tortul aniversar ascund şi ele un secret

Te-ai întrebat vreodată de ce trebuie să sufli în lumânări şi să îţi pui o dorinţă?

Ei bine, tortul aniversar era folosit ca metodă de a onora luna nouă şi venirea pe lume. Lumina lumânărilor, orientată în sus, onora, la rândul ei, corpul ceresc, iar despre fumul care se ridica după stingerea lumânărilor se credea că are puterea de a-ţi duce dorinţa către cer, facilitând îndeplinirea ei.

5. Spui „Noroc!” când auzi pe cineva strănutând?

Ei bine, în vremuri străvechi se credea că atunci când strănuţi, sufletul avea posibilitatea de a-ţi părăsi corpul. Astfel, urarea venită din partea celor aflaţi în apropierea ta avea menirea de a-l întoarce înapoi în corp şi de a împiedica spiritele rele să pătrundă în interior, câtă vreme rămânai cu gura deschisă.
Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA