Serviciul Public Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Baia Mare are o strategie foarte bine pusă la punct de implicare a beneficiarilor în viaţa comunităţii. În funcţie de anotimp, aceştia sunt duşi la diferite munci în oraş, de la deszăpezire până la curăţenie sau amenajarea spaţiilor verzi.
Marţi, 5 aprilie, a fost rândul beneficiarilor Centrului Social Multifuncțional de tip Azil de Noapte. Aceştia s-au mobilizat și au dorit să transmită comunității că pot fi de folos amenajând spațiul ce înconjoară clădirea pusă la dispoziția lor de către Administrația Publică Locală.
„Au curățat, toaletat, amenajat spațiile verzi, au semănat gazon, au tuns tuia și trandafirii, au plantat flori și o parcelă de pământ pe care au săpat-o și au amenajat nouă straturi de legume și verdețuri salată verde, mărar, ceapă, patrunjel. Cu ajutorul acestei grădini se dezvoltă o serie de aptitudini și valori, grija față de mediu prin înțelegerea, respectarea și conștientizarea importanței naturii în viețiile noastre”, a declarat Bogdan Gavra, directorul SPAS Baia Mare.
Asistenţii sociali spun că astfel de activităţi au, de fapt, un dublu rol dar şi beneficii multiple.
“Toate aceste activități desfășurate în aer liber sunt adevărate grădini educaționale, fiind instrumente unice în procesul de învățare și dezvoltare ajutând la reducerea dependenței față de serviciile sociale furnizate, o perspectivă a incluziunii sociale”, a mai spus Gavra.
Activitățile de acest gen vor continua și săptămânile viitoare când vor efectua o campanie de curățare și amenajare a spațiilor verzi din împrejurimile Centrului Social Multifuncţional Azil de Noapte.
Ana Pop