AcasăLIFESTIL DE VIAŢĂ - Românii nu s-au obișnuit cu mobilierul multifuncțional

STIL DE VIAŢĂ – Românii nu s-au obișnuit cu mobilierul multifuncțional

spot_img

DISTRIBUIȚI

STIL DE VIAŢĂ Designul de mobilier continuă să se schimbe pentru a se adapta gusturilor şi nevoilor cumpărătorilor. Aşa cum este de aşteptat, provocarea cea mare a companiilor din domeniu este să ţină pasul cu tehnologia şi cu noul stil de viaţă al oamenilor.

STIL DE VIAŢĂ Acum, datorită tehnologiei, munca la birou nu mai este un imperativ. Din confortul locuinţei tale te poţi conecta la internet şi îţi poţi îndeplini sarcinile de serviciu. Ca toată povestea să funcţioneze bine, ai însă nevoie de ajutor.

Nu, nu este vorba de vreun şef permisiv, ci e mult mai simplu. Este suficient ca designerii să-ţi creeze acel mobilier care să răspundă tuturor nevoilor.

Funcţionalitate şi eficienţă

La nivel mondial, prinde din ce în ce mai mult teren mobila care are capacitatea de a-şi schimba funcţionalitatea. Beneficiile sunt multiple. De pildă, atunci când te muţi sau vrei să îţi reamenajezi locuinţa, o mobilă care poate fi transformată îţi garantează că o vei păstra mai mult timp, aşa că îşi merită banii. Astfel, fie că vorbim despre paturi rabatabile, care te ajută să economiseşti spaţiu pentru că pe timp de zi se transformă în dulap, sau despre un cuier cu cârlige pliabile, acum camerele pot fi mobilate într-un mod cât mai util.

Cu toţii ne dorim acea mobilă care, într-un timp cât mai scurt, să fie transformată dintr-una pentru living, într-un dormitor. Sigur că preţurile nu sunt deloc mici şi se calculează în funcţie de sistemul adaptat camerei pe care vrei să o mobilezi. Asta cu atât mai mult cu cât la noi în ţară nu pare să existe o cerere masivă de mobilier multifuncţional. De vină ar fi mentalitatea de a avea mobilă masivă tradiţională, care încă e puternic înrădăcinată în cultura românilor, cred Octavia şi Lucian Loiş, designerii de produs de la Șezi, un brand românesc care începe să prindă contur pe piaţă. „De exemplu, în cărţile şi muzeele noastre observăm evoluţia obiectelor necesare într-o locuinţă, în funcţie de nevoile gospodăreşti. Astfel, apare laviţa, combinaţia între mobilierul de şedere şi cel pentru depozitare. Odată cu modernizarea şi comprimarea spaţiului, confort şi viteză, se schimbă şi ambientul“, explică ei. Recent, cei doi au scos la vânzare Bancomoda, o piesă de mobilier pe care poţi face exerciţii pentru spate şi în care poţi depozita lenjeriile pentru musafiri. Preţul, de 3.200 de lei, este pe măsura ideii. La mai puţini bani, 2.500 de lei, cei doi au lansat o masă de cafea cu joc.

Și Constantin Alupoaiei, fondatorul Izzi Design Box, a lucrat un ceas din lemn, pe care se pot prinde şi diverse obiecte. Totuşi, el spune că românii cumpără rar astfel de piese. „Vizibilitatea este cheia. Degeaba ai un produs, dacă nu se ştie de el. Magazine sunt puţine, iar ce există e cu adaos de 30%“, explică tânărul.

Cu toţii ne organizăm cumva. Dacă unii fac liste, alţii scriu pe o foaie de hârtie şi alţii sunt dependenţi de post-it-uri. Astfel, cei de la Soup Studios au lansat o masă care costă în jur de o mie de dolari, numită „Post-It Table“. Odată ce hârtia se termină, poate fi înlocuită uşor cu alta. Această creaţie este ideală pentru cei creativi sau pentru cei care încearcă să fie mai organizaţi.

sursa info

sursa foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA