Acasăsinucidere maramuresSFATURI PENTRU PĂRINȚI - 10 februarie, Ziua Siguranţei pe Internet

SFATURI PENTRU PĂRINȚI – 10 februarie, Ziua Siguranţei pe Internet

spot_img

DISTRIBUIȚI

În acest an, a XII-a ediţie a evenimentului Ziua Siguranţei pe Internet este marcată azi, 10 februarie a.c., sub sloganul „Împreună facem internetul mai bun”. Ziua Siguranţei pe Internet are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei on-line şi a telefoanelor mobile, mai ales de către copii şi adolescenţi, precum şi conştientizarea acestora privind pericolele navigării pe internet. 

Internetul este o sursă inepuizabilă de informaţii şi a devenit o parte integrantă a vieţii copiilor şi tinerilor, fiind un extraordinar mediu educativ şi informativ. Numărul inepuizabil de pagini de informaţii disponibile, o incredibilă bază de date pe diverse domenii şi comunicarea rapidă la distanţă  –  sunt doar câteva din avantajele internetului.

Din păcate, însă, utilizarea internetului prezintă şi anumite pericole, potenţiale riscuri pe care oricine intră on line trebuie să le conştientizeze şi să se ferească de ele. Problemele semnalate cel mai des vizează hărţuirea şi abuzul sub toate formele sale – agresiunea verbală, calomnierea, furtul de date personale, infectarea calculatorului cu viruşi, dependenţa de calculator.

Pentru a marca această zi, poliţiştii de proximitate, împreună cu cei de prevenire a criminalităţii vor susţine sesiuni de informare a elevilor din unităţile de învăţământ din judeţ, în legătură cu utilizarea responsabilă a internetului şi cu evitarea pericolelor existente în mediul virtual.

Sfaturi utile pentru părinţi

–        Învăţaţi copilul despre regulile de bază privind protejarea datelor personale;

–        Instalaţi şi configuraţi un filtru de internet;

–        Monitorizaţi site-urile accesate de copilul dumneavoastră;

–        Stabiliţi un set de reguli stricte de navigare pe Internet;

–        Învăţaţi copilul să nu dezvăluie niciodată informaţii personale despre familie  (numele real, numărul de telefon, adresa de acasă sau programul de lucru al părinţilor) şi să vă informeze cu privire la intenţia de a se întâlni cu persoane cunoscute pe intrnet;

    De asemenea, spuneţi copilului să nu deschidă e-mail-uri de la expeditori necunoscuţi. Există riscul de a virusa calculatorul sau de a primi mesaje cu un conţinut inadecvat.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA