La Editura Ethnologica a apărut ediţia a doua, revizuită şi adăugită, a lucrării „Dicţionar de regionalisme şi arhaisme din Maramureş” (autor Dorin Ştef). Volumul a fost tipărit, în condiţii grafice impecabile, la Tipografia Eurotip.
Această nouă ediţie însumează 5.197 de intrări, din care 4.763 de cuvinte propriu-zise şi 434 de variante din toate regiunile componente ale actualului judeţ Maramureş: Maramureşul istoric, inclusiv satele româneşti din dreapta Tisei, zonele Codru, Chioar şi Lăpuş.
Articolele glosate menţionează, după caz: cuvântul-titlu, indicaţiile gramaticale, variantele lexicale, domeniul, menţionarea valorii de cuvânt învechit / arhaic, sensurile, citate ilustrative, sinonime locale, forme derivate în antroponimia şi toponimia locală, localitatea sau zona în care a fost semnalat, anul consemnării, prima atestare documentară, soluţii etimologice şi ilustraţie grafică.
Ponderea termenilor-titlu definiţi o reprezintă cuvintele cu circulaţie regională, unele dintre ele specifice doar Maramureşului. Apelativele comune fondului lexical al limbii române, grupate în Addenda, prezintă particularităţi locale de ordin semantic.
Lucrarea mai cuprinde, pe final, o încadrare dialectologică a graiurilor maramureşene şi nord-transilvănene, o clasificare etimologică, o clasificare semantică, lista toponimelor, a antroponimelor, a cuvintelor vechi, precum o listă de 659 de termeni necuprinşi în dicţionarul tezaur al limbii române, dar atestaţi în graiurile din zona cercetată.
În total, peste 600 de pagini, circa 5.000 de cuvinte şi aproximativ 200 de fotografii (unele cu valoare de document).