AcasăActualitate112SALVARE DIN AER – 12 intervenții în 2024 cu elicopterul pentru evacuări...

SALVARE DIN AER – 12 intervenții în 2024 cu elicopterul pentru evacuări medicale rapide

DISTRIBUIȚI

În anul 2024, Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș, membru în Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, a desfășurat numeroase activități și intervenții, caracterizate de misiuni pentru siguranța turiștilor.

”Am fost implicați în 71 de misiuni de căutare-salvare a cetățenilor ucraineni, fiind salvate 150 de persoane. Am desfășurat 360 de intervenții, iar eforturile noastre au fost dedicate intervenției prompte și eficiente la producerea unor situații de urgență, dar și activităților de prevenire a accidentelor montane, fiind salvate 447 de persoane”, a declarat șeful serviciului Dan Benga.

Activitatea desfășurată de Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș a fost una activă. Implicarea salvamontiștilor și a resurselor materiale, sprijiniți în 12 intervenții de elicopter subliniază complexitatea și gravitatea situațiilor de urgență, care au necesitat evacuare medicală rapidă. Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș s-a adaptat permanent la tehnologiile moderne, în scopul operaționalizării misiunilor, prin utilizarea dronei din dotare în 12 intervenții, contribuind semnificativ la eficiența misiunilor de căutare și localizare a persoanelor care au avut nevoie de ajutor și de sprijinul salvamontiștilor pentru a fi salvați din zone dificile și cu acces îngreunat.

Salvamontiștii au avut următoarele tipuri de intervenție: accidente montane diverse (entorse, fracturi, luxații, plăgi); cazuri de hipotermie și epuizare fizică; persoane rătăcite sau dezorientate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile sau a lipsei de orientare; urgențe medicale (afecțiuni preexistente agravate de efort sau altitudine; asistență tehnică pentru turiștii aflați în dificultate.

S-au desfășurat și numeroase activități de prevenire și educație montană, din care menționăm: emiterea de avertizări meteorologice și recomandări pentru turiști; patrulări preventive în zonele intens frecventate de turiști; acțiuni de informare și conștientizare asupra riscurilor montane.

Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș este dedicat siguranței montane și intervenției în situații de urgență, iar de la începerea conflictului din Ucraina ne-am confruntat cu provocări, dar și cu adaptarea permanentă la misiunile de intervenție.
În anul 2024 acțiunile serviciului s-au triplat față de anul 2023, am salvat și asistat peste 270 de persoane, devenind un pilon important în sprijinirea acestor persoane, constituind un exemplu de profesionalism, dedicare, vocație și umanitate.

”Ne-am confruntat cu noi provocări: creșterea volumului de muncă, necesitatea de comunicare interculturală, nevoi de adaptare a protocoalelor, impact emoțional al echipelor de intervenție, intensificarea colaborărilor inter-instituționale, a mai precizat Dan Benga.

”Menționăm buna cooperare și colaborare cu toate instituțiile implicate la intervenții în cazul producerii unor situații de urgență (polițiști de frontieră, pompieri, medici, SMURD, polițiști, jandarmi, Serviciul Județean de Ambulanță, etc), dar și cu ceilalți membri ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, grupurile de suport tehnic și autoritățile administrației publice locale în salvarea persoanelor aflate în pericol sau care s-au confruntat cu probleme de sănătate. Situațiile de urgență complexe cu care ne-am confruntat au subliniat importanța adaptabilității și colaborării, dar și experiențe și lecții valoroase dobândite de salvamontiști. Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș rămâne în continuare angajat să își îndeplinească misiunea de a proteja și ajuta pe oricine se află în dificultate, indiferent de circumstanțe sau de problemele cu care se confruntă”, a încheiat Dan Benga.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA