AcasămodeleSĂ NU-L TAIE DE PE LISTĂ – Construcția Spitalului Regional de Urgență...

SĂ NU-L TAIE DE PE LISTĂ – Construcția Spitalului Regional de Urgență Cluj poate să înceapă dacă vrea Guvernul Cioloș

spot_img

DISTRIBUIȚI

Unul dintre proiectele care figurează pe lista celor prioritare ale județului Cluj este construcția  Spitalul Regional de Urgenţă Cluj, care ar urma să deservească întreaga Regiune de Nord-Vest a României, respectiv județele Bistrița – Năsăud, Maramureș, Cluj, Sălaj, Satu Mare și Bihor.

Prima măsură pe care o ia Consiliul Județean (CJ) Cluj este împrejmuirea unei părți din teren. Ba mai mult, pentru realizarea respectivei investiţii, Mihai Seplecan, președintele CJ a transmis o adresă noului ministru al Sănătăţii, medicul clujean Patriciu Achimaş-Cadariu, cu rugămintea comunicării oficiale a informaţiilor referitoare la eventuala implicare a forului administrativ clujean în acest proiect şi a momentului preconizat pentru începerea lucrărilor de edificare a viitorului Spital Regional de Urgenţă

„Este foarte important să ştim care este viziunea şi intenţia actualei conduceri a Ministerului Sănătăţii cu privire la această investiţie estimată la circa 150 de milioane de euro. De aceea, m-am adresat noului ministru al Sănătăţii pentru comunicarea datei estimate de începere a lucrărilor, a paşilor concreţi care trebuie întreprinşi, respectiv dacă se are în vedere cooptarea Consiliului Judeţean Cluj ca partener în acest proiect. Această solicitare este justificată atât de necesitatea dinamizării şi impulsionării acestei investiţii dar mai ales de cunoaşterea rolului instituţiei noastre în acest proiect.

Consiliul Judeţean şi-a afirmat, şi îşi afirmă, în continuare, dorinţa de implicare în acest proiect de interes atât judeţean cât şi regional însă nu va putea să se implice legal în viabilizarea acestui teren decât în cazul în care forul judeţean va fi parte a proiectului. În eventualitatea în care nu va fi cooptat ca partener în realizarea acestei mari investiţii, Consiliul Judeţean va fi obligat să transfere acest teren în patrimoniul Ministerului Sănătăţii sau îl va preda Ministerului Apărării Naţionale. Sunt convins că, în calitate de cadru medical şi de clujean, noul ministru al Sănătăţii va da un impuls nou acestei investiţii, astfel încât, în cel mai scurt timp, să înceapă lucrările la acest Spital Regional de Urgenţă”, a declarat Mihai Seplecan.

Primele demersuri pentru realizarea proiectului edificării unui Spital Regional de Urgenţă au fost întreprinse în anul 2007, administraţia judeţeană de atunci identificând, în baza unui studiu de prefezabilitate, un teren pe teritoriul comunei Apahida. Ulterior, după schimbarea vechii conduceri, echipa managerială a Consiliului Judeţean Cluj a schimbat locaţia acestei investiţii, prin identificarea, la începutul anului 2009, a unei parcele de teren în suprafaţă de şase hectare în localitatea Floreşti, care a corespuns necesităţilor unei unităţi medicale de asemenea anvergură, atât din punctul de vedere al facilităţilor de transport şi acces, dar mai ales a proximităţii centrului medical universitar clujean.

“Specialiştii din cadrul forului administrativ judeţean au conchis că, pentru realizarea acestui important obiectiv medical, aşa cum a fost el gândit, este nevoie de o suprafaţă mult mai mare. Astfel, s-a reuşit identificarea celei de-a doua parcele suplimentare, de 8,4051 hectare, aflată în domeniul public al statului, ceea ce a dus la crearea unei suprafeţe totale de 14,4051 hectare, sub rezerva relocării unor spaţii speciale de depozitare ale Unităţii Militare din Floreşti. Imediat, după acest moment, au început demersurile pentru realizarea studiilor de fezabilitate şi a documentaţiilor tehnice, respectiv înscrierea în cartea funciară a dreptului de proprietate publică al Judeţului pentru parcela de 6 ha, această ultimă acţiune lovindu-se de unele probleme juridice care au apărut ulterior identificării terenurilor”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Cluj.

Ulterior, la sfârşitul anului 2012, forul administrativ judeţean a demarat procedurile pentru preluarea de la Ministerul Apărării Naţionale a restului de teren alocat pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, în suprafaţă de 8,4 ha.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA