In ciuda esecului suferit sambata trecuta, 13-19 cu Georgia, pe teren propriu, Romania pornea favorita in deplasarea din Spania, dar trupa noastra a platit tribut improvizatiilor din formula de start.
Echipa de rugby a României a pierdut (12-13), astăzi, la Madrid, meciul cu Spania, penultimul din ediţia 2011/2012 a Cupei Europene a Naţiunilor. „Stejarii” au făcut un meci slab, evoluând fără imaginaţie în faţa unui adversar care reuşise să învingă şi Georgia acum patru săptămâni.
Echipa noastră a stat în loviturile cu piciorul ale lui Vali Calafeteanu, care a concretizat patru penalităţi. Ibericii, în schimb, au marcat un eseu prin Glen Rolls, transformat de Aubanell, o penalitate prin Peluchon, ultimul reuşind şi dropgolul prin care a adus victoria echipei sale.
Este cea de-a doua înfrângere pe care „stejarii” o înregistrează în istoria confruntărilor cu Spania, după acel 0-6 din 4 aprilie 1992 – România a câştigat celelalte 26 de partide.
Astăzi, în aceeaşi competiţie, Ucraina a învins, surprinzător, Portugalia, cu 35-33, iar Georgia a demolat (46-0) Rusia.
Fara Tonita si Tincu, dar cu debutantii Niacsu si Adrian Ion, Romania a rezistat doar o repriza la Madrid, “Stejarii” avand 6-3 la pauza.
Calafeteanu a punctat din doua lovituri de pedeapsa in primele 40 de minute, prin acelasi procedeu reusind sa puncteze, pentru gazde, si Peluchon.
Momemntul decisiv al partidei s-a petrecut in minutul 47, cand Glenn Rolls, jucator de origine neo-zeelandeza, a reusind singurul eseu al meciului.
Gazdele s-au distantat la 10-6, Calafeteanu a intors rezultatul prin alte doua lovituri de pedeapsa, dar Peluchon a reusit, in minutul 78, drop-golul care a adus victoria ibericilor.
In urma acestui rezultat, Romania a ajuns la 27 de puncte in editia 2011-2012 a Cupei Europene a Natiunilor, cu o singura etapa inainte de final, in timp ce Georgia, care a facut instructie cu Rusia (46-0), are 37 de puncte si nu mai poate pierde titlul.
Echipa noastra mai are de disputat un singur meci, cel cu Ucraina de sambata, 31 martie, de pe teren propriu.
România: 1. Andrei Ursache, 2. Andrei Rădoi, 3. Paulică Ion, 4. Valentin Ursache, 5. Cristian Petre, 6. Andrei Gorcioaia, 7. Adrian Ion, 8. Mihai Macovei, 9. Valentin Calafeteanu, 10. Iulian Dumitraş, 11. Adrian Apostol, 12. Cristian Dinis, 13. Csaba Gal, 14. Mădălin Lemnaru, 15. Ionuţ Niacşu. Rezerve: 16. Marius Tincu, 17. Mihăiţă Lazăr, 18. Alin Coste, 19. Valentin Popârlan, 20. Florin Surugiu, 21. Constantin Gheară, 22. Dorin Manole, 23. Flavius Dobre.