REŢETĂ DE POST Îți place tortul cu morcovi, preparat cu ingrediente obișnuite? Atunci vei trece și această rețetă printre rețetele de post favorite.
REŢETĂ DE POST Îți prezentăm o rețetă de prăjitură de post cu morcovi care îți va încânta papilele gustative, chiar dacă te abții de la produse ”de dulce”, în Postul Paștelui 2017.
- 320 ml lapte de soia (neîndulcit)
- o lingură semințe de in (sau chia)
- 3 linguri apă
- 1 lingură oțet de mere 200 g făină
- 60 g nucă de cocos
- 1 linguriță praf de copt un praf bicarbonat de sodiu
- 2 lingurițe scorțișoară
- 70 g unt de cocos
- 200 g zahăr esență de vanilie
- 2 morcovi rași
- 1/2 conservă ananas un praf sare
Ingrediente pentru cremă
- 100 g unt de cocos
- 1 lingură zeamă de lămâie
- esență de vanilie
- 1/2 linguriță oțet de mere
- 300 g zahăr pudră
- 2 linguri lapte de soia
Prepararea blatului
Combină laptele de soia cu oțetul de mere și amestecă; lasă-l deoparte pentru 5-10 minute. Hidratează semințele de in sau chia în 3 linguri de apă și dă-le la frigider pentru 10 minute.
În răstimp, combină făina cu nucă de cocos, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și praful de sare. Separat, bate zahărul cu untul de cocos, apoi adaugă laptele de soia și semințele hidratate.
Încorporează ingredientele lichide în cele uscate, adaugă morcovul și ananasul tocat cât mai mărunt. Toarnă compoziția într-o tavă și dă-o la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute, la 180 grade.
Prepararea cremei
Pentru cremă, combină untul de cocos cu zeama de lămâie sau oţetul, esenţa de vanilie, apoi adaugă treptat zahărul pudră, în timp ce mixezi. După ce ai obţinut o consistenţă omogenă, subtiaz-o puţin cu 1-2 linguri lapte de soia.
Taie blatul în 2 pe înălţime, dacă prăjitura a ieşit suficient de înaltă, şi întinde 1/2 din cantitatea de cremă între blaturi, iar cealaltă jumătate întinde-o deasupra. Dacă blatul nu e suficient de gros pentru a fi înjumătăţit, întinde glazura doar deasupra acestuia.
sursa INFO