AcasăActualitateSocialRĂSPUNS - Femeia acuzată că și-a răpit copilul din Canada a depus...

RĂSPUNS – Femeia acuzată că și-a răpit copilul din Canada a depus un memoriu la Președinție

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ana Maria Nedelcu, acuzată că și-a răpit copilul născut în Canada și l-a adus în România, a depus, joi, printr-un reprezentant al familiei, un memoriu la Administrația Prezidențială, în care solicită președintelui Klaus Iohannis să verifice modul în care autoritățile statului îi asigură drepturile constituționale.

„Vă depun prezentul memoriu solicitându-vă să vă exercitați prerogativele de a fi garant al respectării Constituției și garant pentru buna funcționare a autorităților publice. În această calitate pe care o dețineți vă solicit să verificați modul în care autoritățile statului îmi asigură beneficiul drepturilor constituționale, mie și copiilor mei”, spune Ana Maria Nedelcu, aflată, în prezent, în arest în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă nr. 1 din București.

Ea precizează că miercuri a fost arestată de către un judecător al Curții de Apel București Secția I penală, în vederea extrădării în Canada. În opinia ei, atitudinea judecătorului Viorel Adrian Podar în acest dosar arată că acesta avea luată deja decizia de extrădare înainte de a începe judecata.

„Poate este o decizie luată din alte interese obscure și, în aceste condiții, fiind vorba de o situație juridică între state, doar Excelența voastră veți avea puterea și curajul de a cere instituțiilor statului să trateze cazul meu cu obiectivitate, pe bază de norme legale fără alte influențe politice sau de orice altă natură ar fi ele”, îi cere Ana Maria Nedelcu șefului statului.

Ea acuză abuzul și încălcarea drepturilor sale constituționale.

„Judecătorul a dispus arestarea mea reținând încadrarea infracțiunilor potrivit legii penale române ca infracțiunea de lipsire de libertate a unui minor cu referire la art. 201 și nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului, deși procurorul în cererea înaintată Curții de Apel București a calificat juridic fapta potrivit legii penale române în infracțiunea prevăzută de art. 379 Cp, respectiv nerespectarea măsurii privind încredințarea minorului. Judecătorul a preluat astfel o acuzație pentru care Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București nu a sesizat instanța. Legea specială în materie (Legea 302/2004) desemnează ca unică autoritate căreia îi revine competența să înainteze cererea de extrădare (implicit cererea de arestare în vederea extrădării) pentru situația în care o persoană este solicitată la extrădare în vederea urmăririi penale numai Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București”, spune Ana Maria Nedelcu.

Aceasta precizează că numai această instituție putea să efectueze procedura verificării regularității cererii de extrădare și avea competența de a califica fapta potrivit legii penale române, în timp ce în această cauză Parchetul a încadrat fapta ca infracțiune prevăzută de art. 397 Cp, pentru care pedeapsa este de la unu la trei luni sau amendă.

Agerpres

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA