spot_img
AcasăEvenimentSportRĂSPLATĂ BINEMERITATĂ – Antrenorii băimăreni Eugen Apjoc și Vasile Lucaciu, cei mai...

RĂSPLATĂ BINEMERITATĂ – Antrenorii băimăreni Eugen Apjoc și Vasile Lucaciu, cei mai buni din țară la categoriile lor

spot_img

DISTRIBUIȚI

RĂSPLATĂ BINEMERITATĂ La final de an, rugby-ul românesc și-a aflat cei mai buni jucători și antrenori, stabiliți prin votul iubitorilor de rugby, dar și al unei comisii special desemnate  pentru fiecare categorie în parte.  Astfel, după numărătoarea voturilor, au fost desemnați câștigătorii, în două situații înregistrându-se egalitate la numărul de puncte adunate.

eugen-apjok

Aflat în cursă alături de cei mai în vogă tehnicieni ai momentului Cristi Hîldan (C.S.Dinamo București), George Sava (CS Politehnica Iași), Heikell Grainger (Timișoara Saracens) sau Cristi Petre (CSA Steaua), tehnicianul zimbrilor Eugen Apjok s-a impus în cadrul Galei “Superlativele Anului 2016” la secțiunea „Cel mai bun antrenor de seniori din România”.

Cu Eugen Apjok la timona echipei din anul 2003, zimbri băimăreni au reușit din toamna lui 2009 să domine fenomenul rugbystic românesc, jucând an de an finale de SuperLigă, Cupa României sau Cupa Regelui. Alături de secundul Vasile Lucaci ambii au scris istorie la primul event campionat-cupă din istoria clubului, consemnat în 1990. Ca jucător și purtător al numărului 10 Eugen Apjok a îmbrăcat tricoul primei reprezentative de 15 ori.

Datorită unei accidentări a ratat prezență la Cupa Mondială din Africa de Sud 1995, fiind însă recompensat două decenii mai târziu ca antrenor cu linia de treisferturi la naționala României, prezentă la Cupa Mondială – Anglia 2015. Ca jucător de națională Eugen Apjok și-a făcut debutul într-o confruntare România – Belgia 83-5, retrăgându-se pe data de 4 februarie 2001 la un meci Portugalia – România 0-47. Ca tehnician la națională a debutat pe data de 28 noiembrie 2009 la un meci test România – Fiji 18-29.

vasile-lucaci

Unul dintre cele mai importante premii conferite în cadrul Galei „Superlativele Anului 2016”, „Trofeul Colter” atribuit “Celui mai bun oficial de club” i-a revenit actualului secund al zimbrilor Vasile Ioan Lucaci.

De cele mai multe ori istoria zimbrilor din ultimele mai bine de trei decenii se leagă și de numele lui Vasile Lucaci, cel ce în octombrie 2014 a primit din partea Biroului Federal titlul de antrenor emerit. Prima sa legitimare ca jucător de rugby a avut loc pe data 27 septembrie 1983 la CSS2 Electro Baia Mare, în timp ce ultima datează 4 septembrie 2007. În cei mai bine de 24 de ani, fostul pilier, actualmente secund al zimbrilor, a evoluat doar în Baia Mare la același club; CSS2 Electro, Cemin Electro, Știința Cemin, CSM.Minaur, Universitatea Remin, CSM Universitatea Remin, CS Știința Universitatea Remin, CSM Universitatea Remin sau CSM Universitatea.

Ca jucător al pachetului de înaintare, Vasile Lucaci a făcut parte din lotul României prezent în 1995 în Africa de Sud la Cupa Mondială. Dacă acum 26 de ani alături de Eugen Apjok, pe atunci junior, reușea să facă parte din lotul zimbrilor câștigători ai primului event campionat-cupă din istoria clubului, în 2009 cu același Eugen Apjok pe banca tehnică, izbutea al doilea event și implicit readucerea până în ziua de azi a CSM Știința Baia Mare în prim planul rugby-ului românesc.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA