AcasăActualitate112PUNERE ÎN SIGURANŢĂ - Intervenție încheiată cu succes de A.N. ”Apele Române”...

PUNERE ÎN SIGURANŢĂ – Intervenție încheiată cu succes de A.N. ”Apele Române” la barajul Strâmtori – Firiza

spot_img

DISTRIBUIȚI

PUNERE ÎN SIGURANŢĂ. În perioada 14 – 21 septembrie 2016, la barajul Strâmtori – Firiza, s-au derulat lucrările care au vizat punerea în siguranță a conductei forțate de diametru 2000 mm, precum și a echipamentelor hidromecanice și hidroenergetice.

Lucrările au fost executate de personalul de specialitate din cadrul Administrației Naționale ,,Apele Române”, A.B.A. Someș-Tisa, S.G.A. Maramureș (12 angajați), precum și o echipă de doi scafandri de mare adâncime.

Istoricul intervențiilor pentru punerea în siguranță a echipamentelor hidromecanice și hidroenergetice la barajul Strâmtori – Firiza consemnează o intervenție pentru punerea la uscat a conductei golirii de fund, diametru 1000 mm, în anul 1972, realizată prin montarea pe priză a unui batardou clopot, și o altă intervenție, în anul 1992, pentru punerea la uscat a conductei forțate, diametru 2000 mm, realizată prin montarea pe priză a unui batardou plan. Menționăm că ambele lucrări au fost executate împreună cu scafandrii de mare adâncime.

POPULARE – În Barajul Firiza au ajuns sute de kilograme de păstrăv curcubeu

În acest moment, punerea la uscat a conductei forțate a Uzinei Hidroelectrice Strâmtori (UHE 1 Strâmtori) era imperios necesară.

UHE 1 Strâmtori nu mai putea funcționa din cauza faptului că nu se putea utiliza sistemul de egalizare a presiunilor pentru acționarea vanelor fluture de avarie și operative; practic accesul apei pentru alimentarea turbinei nu se mai putea asigura.

MEDIU – Ecologizarea zonei Firiza-Baraj de Ziua Gărzii Naţionale de Mediu

Lucrările de acest tip, la barajul Strâmtori – Firiza, sunt deosebit de dificile în condițiile în care nu există cale de rulare pentru lansarea batardoului.

Situația constructivă concretă permite doar rularea batardoului pe capul ciupercii și apoi ridicarea laterală pe priză prin tragere cu cabluri dispuse lateral pe batardou.

Activitatea a fost încheiată, în data de 21 septembrie 2016, ora 20:00.

Lucrările programate au fost executate în totalitate, și au avut ca finalitate punerea în siguranță a conductei forțate și remedierea tuturor problemelor cu risc, ceea ce ne va permite exploatarea în condiții de siguranță pentru următorii 25 – 30 de ani.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA