Acasăsinucidere maramuresPROFIT ÎNAINTE DE ORICE - Proprietar de restaurant condamnat la închisoare după...

PROFIT ÎNAINTE DE ORICE – Proprietar de restaurant condamnat la închisoare după moartea unui client alergic

spot_img

DISTRIBUIȚI

Proprietarul unui restaurant indian a fost condamnat la închisoare pentru șase ani, după ce a fost găsit vinovat de omor prin imprudență ca urmare a decesului unui client cu alergie la arahide.

Paul Wilson, în vârsta de 38 de ani, a informat restaurantul de alergia sa, dar mai târziu a fost găsit mort în baie, după ce a mâncat o porție takeaway de curry preparat cu alune.

La audieri, Tribunalul din Teesside a decis ca Mohammed Zaman, proprietarul Indian Garden din Easingwold, North Yorkshire, a avut o „atitudine nechibzuită și egoistă” și „a pus profitul înaintea siguranței”. În ciuda faptului că s-a comandat mâncare „fără alune”, cererea fiind marcată în mod clar pe capacul porției sale, domnului Wilson i-a fost dat pui Tikka Masala care conținea arahide.

Avocații acuzării au declarat ca Zaman a înlocuit pudra de migdale cu amestec de arahide, fabricat din alune, pentru a reduce costurile la restaurantele pe care le deținea.

Domnul Wilson a avut un șoc anafilactic fatal la casa lui din Helperby, North Yorkshire, în ianuarie 2014. A murit la trei săptămâni după ce un client adolescent a suferit o reacție alergică care a necesitat un tratament spitalicesc, după ce a mâncat la un alt restaurant din cele șase deținute de Zaman, informează Independent.co.uk

Zaman a spus instanței că a angajat manageri pentru a conduce restaurantele sale și nu a fost decizia lui să ceară furnizorilor înlocuirea pulberii de migdale cu cea de arahide, negând astfel omorul prin neglijență gravă.

Dar, în afara instanței, inspectorul detectiv Shaun Page a spus că moartea domnului Wilson putea fi „pe deplin evitată”.

Sursa: ziarulromanesc.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA